Utrecht ontvangt circulaire zitbank van materialen uit de binnenstad.

Utrecht is een circulaire zitbank rijker! Afgelopen vrijdag 24 september was de onthulling van het bankje. Het bankje staat voor het hoofdkantoor van de Rabobank op de Croeselaan in Utrecht en is onderdeel van de ‘Sustainable Development Goals Walk of Fame’.

De onthulling vond plaats ter gelegenheid van de wereldwijde SDG Action Days om extra aandacht te vragen voor het belang van meer actie op de 17 Sustainable Development Goals. 

Het zitbankje is gemaakt van gerecycled betonpuin uit de Utrechtse binnenstad. De planken zijn gemaakt uit voormalige damwanden uit de Utrechtse grachten. Op het bankje is een houten opdruk van de Global Goals zichtbaar.

De onthulling van het bankje werd vergezeld door Gwen Jansen, voorzitter van stichting Utrecht4GlobalGoals. De initiatiefnemers waren ook aanwezig. Mees van den Hadelkamp van TeBi en Jan Bikkers van Gamma Woerden namens De Terugwinning Woerden. Rients Schuddebeurs, directeur van Rabobank Utrecht was er ook bij om de plaatsing van het bankje in te leiden. 

Het bankje staat op een plek waar dagelijks veel mensen zijn. De initiatiefnemers hopen dat het bankje veel gebruikt wordt en dat gesprekken die mensen op bankje hebben leiden tot nieuwe ideeën die bijdragen aan een duurzame, inclusieve stad.

Over de Global Goals

De SDG’s (Sustainable Development Goals) of de Global Goals zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken voor 2030. De doelen zich onder andere op het uitbannen van wereldwijde armoede en ongelijkheid, het tegengaan van klimaatverandering en het creëren van een welvarend en vreedzaam bestaan voor iedereen.