STEORR maakt Ricanau Mofo in Suriname sterker en duurzamer en zoekt uw hulp.

De Stichting Economische Ontwikkeling Ricanau-Ricanaumofo (STEORR) zet zich in voor duurzame economische ontwikkeling in het gebied van Ricanau, Ricanau Mofo en Moengo door de lokale bevolking te stimuleren zelf duurzame landbouwbedrijven op te zetten. Hiermee dragen ze onder andere bij aan SDG 11 (duurzame steden en gemeenschappen) en SDG 13 (klimaatactie door geen bossen meer plat te branden)

Utrechters dragen graag bij aan de Global Goals zowel in eigen stad als ver daarbuiten. De gemeente Utrecht heeft daarom een stimuleringsregeling voor projecten die bijdragen aan de Global Goals. Hier & Daar heet de regeling. STEORR bouwt mede dankzij deze regeling en met ondersteuning van studenten en partners aan haar missie.

STEORR vraagt jouw financiële hulp voor de realisatie van een tropische kas in Ricanau Mofo. Deze kas is bedoeld om mensen te laten hoe het telen in een kas plaatsvindt, hoe jezelf een duurzaam landbouwbedrijf start en waarom platbranden van bos dan niet meer nodig is. Klik HIER voor hun crowdfundingpagina en doneer.

STEORR zoekt aansluiting bij bedrijvennetwerken en ondernemersverenigingen die graag met elkaar een sociaal project omarmen en steunen. Ze komen graag langs voor een presentatie over hun aanpak en hoe uw netwerk of vereniging kan bijdragen.

De kas is de eerste stap naar Greenport Ricanau Ricanau Mofo voor de groene economie. Dit is een cluster van een aantal agrarische bedrijven en kassen om het gebied Ricanau Ricanau Mofo duurzaam economisch te revitaliseren. Meer informatie over STEORR, hun projecten, contactgegevens en haar partners vind je op hun website www.steorr.com en op onze Utrecht4GlobalGoals site via deze link.

STEORR en Utrecht

STEORR legt verbinding tussen Utrecht en Suriname. Dit doen ze door stages te organiseren voor studenten uit Utrecht om ervaringen op te doen, kennis over te dragen en samen te werken met de lokale bevolking voor de bewustwording van de Global Goals. Hier & Daar.