Leidsche Rijn centraal in SBS6 tv-programma ‘Green Make Over’

Familie van Elk maakt korte metten met hoge energierekening

Utrecht, 18 januari 2022 zaterdag 29 januari is op SBS6 te zien hoe de familie Van Elk uit Parkwijk in Leidsche Rijn thuis in rap tempo korte metten maakt met de stijgende energierekening.

De hoge energieprijzen baarde moeder Daniëlle grote zorgen. Ze meldde zich daarom aan bij het tv-programma Green Make Over. Met behulp van haar twee dochters, haar broer, het Green Make Over Doe Het Zelf Pakket en voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal als praktische hulplijn, namen ze de doe het zelf uitdaging aan om in twee dagen tijd zelf hun huis maximaal te verduurzamen. Ze besloten onder meer eigenhandig hun badkamer een duurzame, energiezuinige make over te geven. Het resultaat is zaterdag 29 januari te zien om circa 16 uur op SBS6. Herhalingen zijn er op zondag om circa 11 uur en dinsdag om 12.30 uur.

Utrecht en de Global Goals

In de aflevering zien we onder andere hoe de bewoners inspiratie opdoen bij Anne (Veemarktplein). Daar worden Danielle en haar dochters ook aangespoord om zich met hun green Make Over in te zetten voor de Global Goals. Dat zijn de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen, die door de VN in het leven zijn geroepen, met als doel: een gezonde toekomst van onze wereld in 2030. Diverse Utrechtse initiatieven en groene experts maken in de aflevering hun opwachting: Stichting Anne, Buro Floris, Wisse Tuinen, Tebi en ook wij alsstichting Utrecht4GlobalGoals komen aan bod.

Over Green Make Over

Dit laagdrempelige programma wil zoveel mogelijk mensen in Nederland laten zien wat je thuis heel makkelijk zelf kan doen om een beetje groener en energiezuiniger te leven. Doel is om de nodige besparingen thuis te kunnen realiseren én tegelijkertijd winst qua wooncomfort, klimaat en toekomstbestendigheid van het huis te boeken. Juist nu de energieprijzen zo hoog zijn en het de klimaatverandering ons laat zien dat we geen dag mogen verspillen met een milieuvriendelijker levensstijl. Green Make Over gaat vooral om de groene Quick Wins die je zelf kan doen. Daarom zie je dit jaar ook vooral hoe bewoners zelf aan de slag gaan thuis in de vorm van een tweedaagse doe-het-zelf uitdaging. Green Make Over seizoen #3 wordt mede mogelijk gemaakt door Milieu Centraal en SpeedComfort.  

Presentatie

De presentatie is in handen van Gwen Jansen (programmamaker uit Leidsche Rijn). Co-presentatoren zijn Dennis Wilt (klimaat- en weerexpert) en Bram Engberts (ambassadeur voor de groene leefomgeving). Op www.greenmakeover.nl lees je meer informatie. Klik hier voor de trailer van de aflevering uit Utrecht.