12 mei 2022 was de officiële Kick-Off van de Vuelta Fietshub, een rondreizend minifestival

Utrecht4GlobalGoals partner van Vuelta Fietshub van SportUtrecht

Donderdag 12 mei 2022 was de officiële Kick-Off van de Vuelta Fietshub in het Cruyff Court Park De Watertoren te Overvecht. Dit rondreizende minifestival liet elk weekend een andere Utrechtse wijk kennis maken met sport, bewegen en bouwen en was een plek om elkaar te ontmoeten en samen feest te vieren! Wij zijn heel blij dat wij als partner ons verbonden hebben aan dit prachtige initiatief van organisator SportUtrecht.

De Vuelta Fietshub

De Vuelta Fietshub was een rondreizend dorpje in de vorm van een minifestival. Iedere Utrechter is welkom om zich tijdens de Vuelta Fietshub te storten in sport, kunst, cultuur en feestvieren. Utrechters dondzich uitleven op 3D-geprinte BMX-track, een persoonlijk zadelhoesje voor hun fiets ontwerpen en de stad schoner maken tijdens de Zwerfafval Cleanups! Speciaal voor basisscholen werd er ook een gratis sportief- en educatief programma aangeboden, inclusief lespakket! Deze scholen konden op inschrijving met de klas een bezoek brengen aan de Fietshub op een locatie naar keuze. Elk weekend in de maanden mei, juni en juli heeft de Fietshub in een andere wijk plaatsvinden.

Heel Utrecht op de fiets en de Global Goals

De Vuelta Fietshub is een project georganiseerd door de organisatie SportUtrecht in het kader van de komst van wielerronde La Vuelta naar Utrecht in de zomer van 2022. De organisatie streefde ernaar om sport en bewegen een vaste waarde te laten zijn in het leven van iedere Utrechter. Het initiatief van de Vuelta Fietshub liet elke Utrechter op een laagdrempelige manier kennismaken met de fiets, ook mensen die juist een afstand tot de fiets ervaren en voor wie sport en bewegen minder vanzelfsprekend is. Iedereen die wil bewegen, in welke vorm dan ook, zou daar de mogelijkheid voor moeten hebben. Iedereen maakt deel uit van de samenleving, dus iedereen moet kunnen meedoen! Vuelta Fietshub sluit volledig aan op de Global Goals. SportUtrecht heeft hiervoor de Global Goals als praktisch kompas gebruikt.

SportUtrecht en de Global Goals

SportUtrecht laat met dit initiatief op een inspirerende manier zien dat sport en bewegen een brede positieve impact heeft op meerdere Global Goals zoals goede gezondheid, onderwijs, ongelijkheid verminderen en verantwoorde consumptie en productie. Wij zijn heel blij dat wij als Utrecht4GloblGoals als partner verbonden zijn aan de Vuelta Fietshub en organisator SportUtrecht. Wij juichen de ambitie van SportUtrecht toe de Global Goals ook na de Vuelta Fietshub verder te omarmen en zullen daar als stichting onze bijdrage aan leveren.