Utrecht4GlobalGoals, Impact030, Gemeente Utrecht en MAEX slaan handen ineen om meer impact te creëren

Sociale ondernemingen en initiatieven zijn van grote betekenis voor de stad Utrecht. Zij dragen bijvoorbeeld bij aan armoedebestrijding, het vergroten van biodiversiteit en het tegengaan van eenzaamheid. Impact030, Utrecht4GlobalGoals en de Gemeente Utrecht hebben daarom  de handen ineengeslagen met MAEX om de impact van sociale ondernemers en initiatieven in kaart te brengen en gezamenlijk meer impact te maken.

Inzicht op de Sustainable Development Goals

Sociale ondernemers en initiatieven kunnen op het platform MAEX Utrecht de bijdrage op de Sustainable Development Goals zichtbaar maken. Met het aanmaken van een profiel wordt een unieke ‘Social Handprint’ gecreëerd, deze laat zien op welke van de 17 SDG’s de organisatie bijdraagt. De Social Handprint kan gebruikt worden als communicatietool naar stakeholders.

Impuls

Daarnaast maken sociale ondernemers en initiatieven kans op ondersteuning via het platform, in de vorm van geld, kennis of materiaal. Jongerentheater Link ontving bijvoorbeeld via de MAEX Impuls Utrecht 2500 euro om een nieuwe huisstijl, website en communicatieplan te laten ontwikkelen.

Van 11 t/m 18 oktober kunnen Utrechtse organisaties opnieuw een aanvraag indienen voor een financiële donatie.

Wat kan jij doen?

  • Meld je organisatie kosteloos aan op maex.nl/utrecht
  • Schrijf 11 – 18 oktober de MAEX Impuls Utrecht op in je agenda
  • Deel het met anderen zodat we samen meer impact maken!