Utrecht kondigt Enactus World Cup 2023 in Koninklijke Jaarbeurs aan tijdens SDG Action Day

Afgelopen vrijdag is in Utrecht de vlag gehesen in het kader van de Sustainable Development Goals Action Day 2022. Met de vlaggenactie laten organisaties, gemeenten, bedrijven en scholen zien dat ze deel uitmaken van de wereldwijde SDG-beweging. Na afloop vond in het stadhuis een gesprek plaats tussen studenten, burgemeester Sharon Dijksma en een aantal raadsleden. Wijzelf en Enactus, de organisatie die wereldwijd studenten aanzet tot sociaal ondernemerschap en Koninklijke Jaarbeurs namen ook actief deel aan het gesprek. De burgemeester en Koninklijke Jaarbeurs kondigde aan het eind van de ochtend aan dat Utrecht gaststad is voor de Enactus World Cup in 2023. Tijdens dit event komen lokale en internationale jongeren bij elkaar om de uitdagingen van de toekomst aan te gaan.

Internationale jongeren gaan grootste uitdagingen van de toekomst aan

In oktober 2023 ontvangt Utrecht inspirerende leiders vanuit het bedrijfsleven, vanuit maatschappelijke organisaties en ook studenten en onderwijs uit de hele wereld. Samen zetten zij zich in voor het gebruik van ondernemerschap en innovatie om de grootste uitdagingen in de wereld op te lossen. Jeroen van Hooff, CEO Koninklijke Jaarbeurs: “We zijn ontzettend vereerd dat wij als gastlocatie een inspirerende omgeving kunnen bieden aan internationale toonaangevende en duurzame innovatieprojecten. Het is geweldig dat een organisatie als Enactus studenten en alumni wereldwijd inspireert om sociale en milieuproblemen op te lossen over de hele wereld. Dit soort projecten en initiatieven omarmen wij want actie op deze onderwerpen is hard nodig. Ook wij werken hard om de duurzaamheidsslag binnen Jaarbeurs verder voort zetten. Onze ambitie is om de meest duurzame evenementenlocatie van Europa te worden. Tips en tricks van talentvolle studenten zijn binnen dit kader van harte welkom. We kijken er dan ook naar uit om ons tijdens de Enactus World Cup 2023 te laten inspireren.”

Impactvol event eindelijk in Nederland

Binnen Enactus werken 70.000 studenten en alumni wereldwijd aan het oplossen van sociale en milieuproblemen. De organisatie is in 37 landen actief en vormt daarmee één van de grootste en krachtigste mondiale netwerken waar studenten zich als vrijwilligers inzetten om positieve maatschappelijke impact te maken. Op deze manier ontwikkelen zij zich tot ondernemende en verantwoorde leiders. Chris Heutink (Executive Board Randstad N.V. en voorzitter bestuur Enactus Netherlands): “Als voorzitter van Enactus Nederland heb ik het geluk gehad deze unieke samenkomst al eerder te ervaren en ben ik er trots op dat we dit impactvolle event naar Nederland brengen. Voor mij is de Enactus World Cup de olympische spelen van goede dingen doen. Een geweldige kans om de toekomst te ontmoeten en je te laten inspireren.”

Rol Utrecht4GlobalGoals

Gwen Jansen, voorzitter Utrecht4GlobalGoals: “De Global Goals zijn Local Goals. Maar liefst 65% van de streefdoelen van de Goals kan niet behaald worden zonder actie op lokaal niveau. Daarom is aandacht en actie voor de Global Goals in Utrecht zo enorm belangrijk. Op lokaal niveau wordt het verschil gemaakt. Wij dragen als stichting Utrecht4GlobalGoals ons steentje daaraan bij. Door aandacht te vragen voor de goals op scholen, in straten en bij bedrijven. Overal én door organisaties te verbinden gezamenlijk actie te ondernemen. Samen komen we verder!”


Ben je benieuwd naar meer informatie over de Enactus WorldCup 2023 in Utrecht? Je kan kijken op de website https://enactus.org/ of contact opnemen via nmoorman@enactus.org