DocU: Global Goals in eigen stad, deel 2

In samenwerking met RTV Utrecht presenteert Utrecht4GlobalGoals de nieuwe DocU over de Global Goals in Utrecht. De film werpt onder andere licht op de inspanningen van Utrecht om een veilige haven te bieden aan de Oekraïners die voor conflicten en onzekerheid zijn gevlucht.

De korte film belicht de essentiële rol van Utrecht als gaststad, waarbij de nadruk ligt op het creëren van een inclusieve omgeving en het bieden van kansen aan de vluchtelingen. We zien hoe lokale instanties samenwerken met internationale organisaties om onderdak, onderwijs, gezondheidszorg en werkgelegenheid te bieden aan degenen die hun thuisland moesten verlaten.

Utrecht’s inzet voor vluchtelingenopvang weerspiegelt de waarden van de Global Goals, met name doel 10 (ongelijkheid verminderen) en doel 16 (vrede, rechtvaardigheid en sterke instellingen bevorderen). De documentaire moedigt ons aan om onze stem te laten horen, om solidariteit te tonen en om gezamenlijk te werken aan een wereld waarin niemand achtergelaten wordt.

Bekijk hieronder de documentaire: