SDG-lesdag

Kennismaken met de 17 werelddoelen en horen wat kinderen, jongeren en studenten belangrijk vinden?

Leren Voor Morgen biedt gratis SDG-lessen aan voor PO, VO/MBO, of HBO (drie verschillende lessen), die zijn ontwikkeld door onderwijsontwikkelaars, docenten en studenten. Jaarlijks worden de lessen opnieuw aangepast en in september voor alle scholen beschikbaar gemaakt om bijvoorbeeld rond de Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs (10 oktober) te geven. Vorig jaar, in 2022, hebben 680 klassen zich aangemeld!

Elke introductieles over de Sustainable Development Goals bestaat uit een powerpoint met leuke opdrachten, filmpjes, een quiz en een SDG-impactmeter voor de hele school. Bij aanmelding ontvangen scholen de SDG-inhaakkalender om het hele jaar met de SDG’s aan de slag te gaan.

Wil je je schooljaar ook starten met deze inspirerende les die leidt tot positieve actie op groene en sociale duurzaamheid?

Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding krijg je toegang tot het lesmateriaal.

SDG Masterclass voor docenten

Wil je meer doen met de SDG’s in jouw lessen en ontdekken hoe je duurzaamheid kunt verankeren in jullie school? En vind je het leuk om collega’s van andere scholen te ontmoeten die werken maken van duurzaam onderwijs? Dan kun je in het aanmeldformulier ook alvast aangeven of je deel wilt nemen aan de Masterclass. Dit wordt een hybride bijeenkomst (op locatie in Utrecht en online), datum volgt nog.
Coöperatie Leren voor Morgen, Duurzame PABO, Spark the Movement, SDG Nederland en Vereniging GDO (netwerk van NME-centra) bieden deze verdieping aan als vervolgtraject voor docenten en schoolleiders.

Utrecht4GlobalGoals SDG-webinar

In juni organiseerden we een webinar voor docenten met een korte introductie over de SDG-lespakketten vanuit SDG Nederland. Mocht je het interessant vinden om het webinar terug te zien, dan kun je deze hier bekijken: