Afscheid Gwen Jansen als Voorzitter Utrecht4GlobalGoals

Per 1 juni heeft Gwen Jansen haar rol als voorzitter van U4GG neergelegd. Deze rol was voor haar niet langer te combineren met haar overige werkzaamheden.

Gwen kwam in 2018 in aanraking met U4GG bij de productie van haar documentaire Green Tales of the City. In deze bekroonde documentaire onderzoekt Gwen hoe steden omgaan met klimaatverandering, en wat een ieder daar zelf aan bij kan dragen. Daarnaast liet ze in haar programma Green Make Over zien hoe je zelf een bijdrage kan leveren aan een groenere wereld.
Op grond van haar de documentaire werd zij in 2019 beloond met de U-Award.

In 2020 trad Gwen als voorzitter toe tot het bestuur van U4GG.
Als verhalenverteller maakte zij de SDG’s en al die initiatieven die Utrecht gezonder, groener, gelijker, gezelliger en gastvrijer maken zichtbaar. Door haar inspirerende en ondernemende no-nonsense-aanpak wist ze vele Utrechters te verbinden van buurtinitiatief tot maatschappelijke organisaties tot CEO’s van Utrechtse ondernemingen.

Het bestuur spreekt haar dank uit voor de bijdrage die Gwen aan de stichting, maar vooral aan de stad heeft geleverd. Gezien deze verdiensten is Gwen benoemd tot ere-ambassadeur van U4GG daarnaast blijft zij als adviseur de stichting ondersteunen.
Bij het afscheid van Gwen sprak burgemeester Sharon Dijksma haar persoonlijke dank en waardering uit.