‘Act Together Now’ bijeenkomst – 25 september

Datum: Maandag 25 september
Tijd: 19:30 – 21:30 uur (inloop vanaf 19:00 uur) + aansluitende borrel
Locatie: Social Impact Factory, Vredenburg 40, Utrecht

'Act Together Now' bijeenkomst

Op maandag 25 september, tijdens de landelijke SDG Action Week, organiseert Utrecht4GlobalGoals in samenwerking met Gemeente Utrecht de ‘Act Together Now’ bijeenkomst. 

Deze bijeenkomst zal in het teken staan van Utrecht als “Global Goals City”, en de voortgang van de SDG’s in Utrecht. Onlangs heeft de gemeente een “Voluntary Local Review” (VLR) opgesteld; een rapport waarin wordt beschreven hoe Utrecht er op dit moment voor staat ten aanzien van de voortgang op de 17 SDG’s. Tijdens deze bijeenkomst zal burgemeester Sharon Dijksma dit rapport officieel overhandigen aan Sandra Pellegrom, Nationale SDG Coördinator van Nederland.

Uit deze VLR blijkt dat we het op veel punten als stad goed doen; dat is mede te danken aan de intensieve betrokkenheid van inwoners, ondernemingen en maatschappelijke organisaties. Tegelijkertijd is helder dat we, om de doelen te halen, samen moeten versnellen en initiatieven en participatie versterken.

Bij deze bijeenkomst zal een zeer divers gezelschap betrokken Utrechters aanwezig zijn. Van de burgemeester tot vertegenwoordigers van wijkplatforms, van raadsleden tot maatschappelijke organisaties, van geëngageerde ondernemingen tot – vooral !! – betrokken inwoners en initiatiefnemers. De avond biedt een platform om in gesprek te gaan over de voortgang van de SDGs in Utrecht. Hoe dragen initiatieven in de stad bij aan de SDGs? Kunnen de SDG’s een rol spelen om inwonersparticipatie te versterken? Hoe kunnen we succesvolle initiatieven versnellen en/of versterken? Hoe zetten we met elkaar alle energie in de stad om in concrete stappen?

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op 25 september bij de Social Impact Factory (Vredenburg 40). Inloop is vanaf 19:00, het programma duurt van 19.30 – 21.30 uur en aansluitend is er een borrel.

Wil jij bij dit evenement zijn? Meld je dan hier aan!

SDG Action Week

De SDG Action Day vindt jaarlijks plaats op of rond 25 september en is hét Nederlandse evenement over de Sustainable Development Goals. Inmiddels is er sprake van een SDG Action Week in de periode van 21 tot 27 september. Door het hele land worden er SDG gerelateerde acties georganiseerd. In Utrecht hijsen we op 22 september in de ochtend de SDG-vlag met onder meer de Raadsambassadeurs en scholieren. Op 25 september organiseren we de ‘Act Together Now’ Bijeenkomst. 

Bekijk hier meer informatie over de SDG Action Week en de acties die deze week plaatsvinden.