Vlaggen hijsen voor de SDG’s

Ook Utrecht deed mee aan de landelijke vlaggenactie! Op vrijdag 22 september hesen raadsleden Maartje Vermeulen, Fred Dekkers en Nadia Stylianou de vlag voor het Stadhuis in de binnenstad, om de start van de SDG Action Week 2023 te markeren. Hierbij waren leerlingen van groep 8 van de Agatha Snellen school en de Vrije School Utrecht aanwezig.  

Henk Wesselo, interim-voorzitter van Utrecht4GlobalGoals, heette iedereen welkom.

“De SDG’s hebben als doel om onze wereld groener, gezonder, gelijker en gezelliger te maken. Dat kan alleen als we daar ook echt samen aan werken. Samenwerking is overal – in je sportteam en in je klas of op je werk, in de wijk waar je woont en in het land, en niet te vergeten in onze eigen stad. 

Met het hijsen van de SDG-vlag vieren wij de samenwerking in onze stad, en vieren wij dat zoveel mensen daar een goede bijdrage aan leveren. Tegelijkertijd is het hijsen van de vlag ook een oproep. Voor het klimaat, voor gelijke kansen, voor gezondheid – er nog veel te doen. Laten we allemaal ons best doen om daar samen én ieder voor zich een bijdrage aan te leveren.”  

Na het hijsen van de vlag was er een programma voor de leerlingen om meer te leren over de SDG’s. Maartje Vermeulen, gemeenteraadslid en ambassadeur van SDG doel 4, kwaliteitsonderwijs, vertelde over de rol van de gemeente en op welke manier zij zich inzet voor de SDG’s.  

Vervolgens hebben twee enthousiaste SDG Voices een interactieve quiz met de leerlingen gedaan met vragen die betrekking hebben op de verschillende doelen. De leerlingen waren al goed op de hoogte en hadden leuke vragen en inspirerende opmerkingen. Met de persoonlijke verhalen van de SDG Voices kregen ze tips wat je zelf kan doen om in actie te komen. 

Al met al een inspirerend evenement!