Nieuwsbrief – Februari 2024

SPORTUTRECHT ONTVANGT HOEKSTEEN

Op woensdag 14 februari ontving SportUtrecht een ‘Hoeksteen’ van Utrecht4GlobalGoals in aanwezigheid van wethouder Eva Oosters. Deze symbolische hoeksteen bekrachtigt het partnership tussen Utrecht4GlobalGoals en SportUtrecht. Het is een blijk van waardering voor de stappen die SportUtrecht heeft gezet, en een stimulans om onze samenwerking ten behoeve van een groen, gezond, duurzaam en inclusief Utrecht voort te zetten.

NIEUWSFLITS

SDG’S IN HET ONDERWIJS

Begin februari gaf SDG-Voice Lot Platteel namens Utrecht4GlobalGoals een workshop aan 120 studenten van Nimeto over onder meer duurzaamheid bij het (her-)gebruik van materialen bij de start van het project Reaction.
Benieuwd hoe je de Sustainable Development Goals toe kan passen in het onderwijs? Neem dan contact met onze Programma Manager Onderwijs Wilbert van Dam. Lees hier het hele artikel.

FAIRTRADE & GLOBAL GOALS
Op 26 januari was Utrecht4GlobalGoals aanwezig bij de informatie- en inspiratiebijeenkomst Fairtrade en Global Goals, georganiseerd door Provincie Utrecht. Onze collega’s Wilbert Van Dam en Petra Graatsma stonden klaar bij onze stand om vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld over onze jaarlijkse U-Awards uitreiking, wat we doen met het onderwijs en hoe we samenwerken met alle relevante partijen in de stad. Zie hier meer!


U-AWARDS IN UTRG MAGAZINE
Op 21 november vond de jaarlijkse uitreiking van de U-Awards plaats. Het stadsblad UTRG heeft een mooie fotocompilatie van deze bijeenkomst opgenomen in de editie die op 14 februari uitkwam. Deze pagina is hieronder te zien. Wil je meer weten over de U-Awards, kijk dan hier

GASTCOLUMN FIETSBURGEMEESTER

Belle de Gast is fietsburgemeester van Utrecht. Zij zorgt ervoor dat zoveel mogelijk Utrechters de fiets op gaan (zeker nu het weer lente wordt)! Ook schrijft ze regelmatig gastcolumns voor Utrecht4GlobalGoals. Dit keer vertelt ze over haar fietsavonturen in Frankrijk, fietsstimulering en -beleid in Utrecht en mooie lokale voorbeelden die zij tegenkomt. Meer lezen? Bekijk de hele gastcolumn hier

EVEN VOORSTELLEN

Sinds april vorig jaar zijn Petra Graatsma en Wilbert van Dam actief bij Utrecht4GlobalGoals. Petra zet zich in als Community Manager en Wilbert heeft de rol van Programma Manager Onderwijs en Jongeren op zich genomen. Wie zijn zij en wat willen ze bijdragen?  

Petra Graatsma

PETRA

“Samen met het hele kernteam werk ik als aanjager en verbinder met alle partijen uit ons netwerk. Ik hoop zo mijn steentje bij te dragen aan een groene, gezonde, inclusieve, duurzame en veilige stad voor elke Utrechter.”

WILBERT

“Het is een mooi streven om zoveel mogelijk de denk- en daadkracht van jongeren te gebruiken om mooie maatschappelijke projecten te realiseren. Uiteraard sluit SDG 17 Partnerships daar perfect bij aan.”

Nieuwsgierig geworden? Lees meer over Petra en Wilbert op onze website!

SAVE THE DATE

Binnenkort wordt er weer een nieuwe Action Meeting georganiseerd, waar we samen in gesprek gaan over hoe we meer impact kunnen maken in Utrecht. Deze Action Meeting is inclusief een netwerkborrel en er is de mogelijkheid om een kijkje achter de schermen te nemen bij de regionale publieke omroep.

Zet daarom alvast in je agenda: 

Datum – donderdag 20 juni  

Tijd – 16.30 tot 18.30 

Locatie – RTV Utrecht 

Meer informatie en uitnodiging volgt in de komende weken. 

UIT ONS NETWERK

UTRECHT NATUURLIJK

Kom samen tuinieren op de Utrechtse stadstuinen! 

Tuinieren kan het hele jaar rond. Ook op de verschillende stadstuinen van Utrecht Natuurlijk, verspreid door de stad. Elk jaar bieden we voor jong en oud een rijk aanbod aan groene tuincursussen, activiteiten en workshops. Zoek de ontspanning en verbinding op en kom samen tuinieren! Leer nieuwe mensen kennen, vergroot je kennis over de natuur, een duurzamere voedselproductie en gezonde voeding en ontdek hoe je beter kan leven in harmonie met de natuur. 

Volg een cursus moestuinieren, leer composteren, tuinier met kruid en onkruid en neem deel aan tuinwerkdagen: een greep uit het aanbod. Ontdek op onze stadstuinen hoe je op een kleinschalige en ecologische wijze duurzaam en lokaal voedsel kunnen verbouwen. Verrijk de leefomgeving van Utrechters en werk samen op een gezellige, leerzame en kleinschalige manier aan een klimaatadaptieve en biodiverse stad. 

Kijk voor het complete activiteitenaanbod en de mogelijkheden om mee te werken op de tuinen op www.utrechtnatuurlijk.nl/samentuinieren

Wil jij of jouw organisatie iets delen in onze volgende nieuwsbrief?  

Neem dan contact op met info@utrecht4globalgoals.nl.