Maak Utrecht mooier! Organiseer een Jongerenconferentie

Duurzaam in Actie MDT-Jongerenconferentie

Utrecht4GlobalGoals is op zoek naar 21 jongeren die een conferentie willen organiseren voor andere jongeren om een bijdrage te kunnen leveren aan een betere, mooiere, gezondere, meer inclusieve duurzame stad, oftewel een leuker Utrecht!

Heb jij goede ideeën, wil je nieuwe vrienden maken, leuke workshops krijgen en meebepalen wat er in Utrecht gebeurt. Dan heb je nu de kans. Wij zoeken jongeren met pit!

Hoe werkt het?

Jullie bepalen en organiseren alles zelf: de voorbereiding, de uitvoering en de evaluatie van de jongerenconferentie. Het gaat dus om: het zoeken van een datum en een locatie, het bepalen van thema, het maken van een programma met sprekers en/of workshops, op de dag zelf alles regelen (techniek, catering, draaiboek). En niet te vergeten: de communicatie. Hoe ga je zorgen dat er zoveel mogelijk jongeren naar de conferentie komen en dat er veel promotie in de stad en misschien wel in de landelijk pers wordt gemaakt.

Het team wordt samengesteld vanuit verschillende opleidingsniveaus (voortgezet onderwijs, MBO, HBO, UU) en uit verschillende wijken van de stad. De leeftijd varieert van 15 tot en met ongeveer 27 jaar.

Het kost je ongeveer 2 uur per week in de maanden april, mei en juni. In juni vindt de conferentie daadwerkelijk plaats. Jullie komen om de 2 weken bij elkaar om de voortgang te bespreken en gaan na het eerste uur samen, aan de gang in subgroepjes Coördinatie, Programma, Logistiek en Communicatie. Vanuit Utrecht4GlobalGoals is er een vaste begeleider en elke subgroep heeft een eigen coach uit het vak(-onderwijs) die jullie op weg kan helpen en er is voor alle vragen die er zijn. Daarnaast bezoeken jullie diverse organisaties en krijgen jullie van diverse organisaties workshops.

De conferentie kan het startpunt zijn van een veel groter geheel. We hopen dat alle jongeren die bij conferentie waren, een idee hebben hoe zij in hun eigen straat, buurt, school of sportvereniging een bijdrage kunnen leveren, zodat er een grote olievlek in de stad ontstaat. Er staan ongeveer 50 organisaties klaar om de jongeren met hun ideeën te ondersteunen als zij deze willen gaan uitvoeren.

Aanmelden

Ben jij tussen de 15 en 27 jaar? Heb jij van april tot en met juni ongeveer 2 uur per week de tijd om je in te zetten voor Utrecht? 

Meld je aan via deze link

Stuur voor meer informatie een mail naar wilbert@utrecht4globalgoals.nl of app op 06-14790824. 

In samenwerking met: