SDG lessen

Kennismaken met de 17 werelddoelen en horen wat kinderen, jongeren en studenten belangrijk vinden?

Leren Voor Morgen biedt gratis SDG-lessen aan voor PO, VO/MBO, of HBO (drie verschillende lessen), die zijn ontwikkeld door onderwijsontwikkelaars, docenten en studenten. Jaarlijks worden de lessen opnieuw aangepast en voor alle scholen beschikbaar gemaakt om bijvoorbeeld rond de SDG Action Day (25 september) of de Dag van de Duurzaamheid in het onderwijs (10 oktober) te geven. Jaarlijks melden honderden klassen zich aan! 

Elke introductieles over de Sustainable Development Goals bestaat uit een powerpoint met leuke opdrachten, filmpjes, een quiz en een SDG-impactmeter voor de hele school. Bij aanmelding ontvangen scholen de SDG-inhaakkalender om het hele jaar met de SDG’s aan de slag te gaan.

Wil je je schooljaar ook starten met deze inspirerende les die leidt tot positieve actie op groene en sociale duurzaamheid?

Meld je dan aan via deze link. Na het aanmelden nemen we contact met je op.  

Utrecht4GlobalGoals SDG-webinar

In juni organiseerden we een webinar voor docenten met een korte introductie over de SDG-lespakketten vanuit SDG Nederland. Mocht je het interessant vinden om het webinar terug te zien, dan kun je deze hier bekijken: