25 september: SDG-vlag hijsen

25 september hijsen we weer de SDG-vlag bij het Stadhuis! Het hijsen van de SDG-vlag is onderdeel van de SDG Action Week 2024, met als thema ‘Lead the Way’, die van 19 tot en met 25 september zal plaatsvinden.  
 
Met de vlaggenactie laten organisaties, gemeenten, bedrijven, burgerorganisaties en scholen in vele landen zien dat ze deel uitmaken van de wereldwijde beweging, en actief bijdragen aan de SDG’s en de 2030 Agenda. In de Action Week zullen ook wij zo veel mogelijk inwoners en organisaties inspireren om zelf het goede voorbeeld te geven en daarmee hun omgeving te motiveren om mee te doen aan de realisatie van de duurzame ontwikkelingsdoelen. Samen bouwen we aan een groener, gelijker, gezonder en gastvrijer Utrecht!
 
In Utrecht is het een goede traditie dat de vlag wordt gehesen door raadsleden. Daarnaast organiseren wij als Utrecht4GlobalGoals bij het vlaghijsen een verbinding met de stad. Ook vorig jaar was dit een groot succes: 60 groep 8 leerlingen woonden het vlaghijsen (door Maartje Vermeulen, Nadia Stylianou en Fred Dekkers) bij, en gingen daarna in gesprek over het bouwen aan een betere wereld – te beginnen in je eigen omgeving. Daarmee laten we ons samen zien in de stad (nieuwsbericht) en worden we als stad zichtbaar in het bredere netwerk (aftermovie van SDG Nederland). 
 
Net als vorig jaar willen we weer een groep jongeren betrekken bij dit symbolische moment. Graag horen we of je met je klas (groep 6, 7, 8) er op 25 september bij wil zijn. Voor meer informatie en aanmelden, neem contact op met Petra Graatsma (petra@utrecht4globalgoals.nl).
 
Datum: 25 september
Tijd: 9-10.00uur
Locatie: Stadhuis Utrecht, Stadhuisbrug 1