Impact Café

Afval scheiden of afval vermijden?

Een alledaags UU-dilemma: in welke bak werp je je lege koffiebekertje? De grijze ‘other waste’ bak voelt als een verkeerde keuze, maar is het dat ook? Wat gebeurt er als er een chipszakje bij het plastic afval terechtkomt? En waarom lijkt het soms alsof de supermarkt elke tomaat apart verpakt? Kortom: wat is de zin en onzin van afval scheiden?

Tijdens de vierde editie van het Impact Café stellen we deze en andere vragen aan experts, onder leiding van niemand minder dan Marcel Bamberg, bekend van onder andere de Stadsstaat en TV Academy. Afval lijkt ‘gewoon’ het eindpunt van onze consumptieketen, maar nu er in sommige derdewereldlanden hectares vol met de verfrommelde verpakkingen van onze wokgroenten liggen is het misschien toch tijd die consumptieketen te heroverwegen. Tegelijkertijd lijkt het nagenoeg onmogelijk om volledig afvalvrij te leven.

Op 22 mei gaan we het gesprek aan. Moeten we afval blijven scheiden, of compleet vermijden? Kom op 22 mei naar Impact Café en praat mee!

De editie van 22 mei is het resultaat van een samenwerking tussen Impact Café en de Werkgroep Maatschappelijk Initiatief (WMI), een werkgroep van Perikles, de studievereniging van Bestuurs- & Organisatiewetenschap. De WMI zet zich in voor minderbedeelden in en rondom Utrecht en betrekt hierbij studenten van Perikles. Daarnaast hecht de WMI veel waarde aan duurzaamheid en valt de samenwerking van 22 mei in de Duurzaamheidsweek van Perikles.

Het Impact Café
Het Impact Café is een plek om antwoorden te formuleren. In de schaduw van het kunstwerk Skyscraper, de plastic walvis die van januari tot juni 2019 in de Singel voor Tivoli Vredenburg ligt, wordt besproken hoe bewustzijn kan worden omgezet in concrete oplossingen en acties. Tijdens vijf edities worden studenten en receånt afgestudeerde alumni van de UU uitgenodigd om met experts in gesprek te gaan, en samen tot nieuwe inzichten te komen. Praat mee over kleding, voedsel, plastic, gedrag en nog veel meer!

SHARE: