Nacht van de Vluchteling

In het holst van de nacht lopen duizenden deelnemers een 40 kilometer lange sponsorloop in verschillende provincies in het land. Er is een route van Rotterdam naar Den Haag, van Nijmegen naar Arnhem, van Utrecht naar Utrecht en van Amsterdam (via Broek in Waterland) terug naar Amsterdam. Een pittige maar onvergetelijke ervaring. Het startschot klinkt voor alle edities om precies 00:00 uur middernacht.

De Nacht van de Vluchteling vindt plaats in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni. Het startschot klinkt om stipt middernacht. De route begint in het centrum van Utrecht en gaat ten noordoosten van de stad via weidse en groene polderlandschappen, langs de lommerrijke oevers van de Maarsseveense Plassen naar Maarssen. Vervolgens wandel je langs de prachtige, slingerende Vecht terug naar Overvecht om uiteindelijk te finishen in het centrum van de stad Utrecht.

Kijk hier voor de start- en finishlocatie en de rustpunten voor de editie Utrecht, de exacte route lopen we in mei bekend.

Het doel? Met elkaar een zo hoog mogelijk bedrag ophalen voor noodhulp aan vluchtelingen en ontheemden in de regio. Voor mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, conflict en onderdrukking. Naast het ophalen van geld, vragen lopers met hun deelname ook op een positieve manier aandacht aan vluchtelingen wereldwijd.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=nBSGFlaEvVM

SHARE: