Sint Maarten Parade 2018

De Sint Maarten Parade is een schitterend feest van licht waarbij iedereen welkom is. Een optocht door de binnenstad van Utrecht met lichtsculpturen, orkesten, koren en theatrale acts. Loop je mee? Met een lampion, een kerstsnoer, reflecterende schoenzolen, alles mag, zolang het maar licht geeft! Samen maken we er een groots en sprookjesachtig lichtspektakel van. Ieder jaar staat een van de global goals centraal, dit jaar is dat Vrede & Veiligheid voor iedereen.

Wat vieren we met Sint Maarten?

Sint Martinus van Tours verrichtte als Romeins soldaat een daad waar hij wereldberoemd om is geworden: hij deelde zijn mantel met een bedelaar. Na zijn dood op 11 november 397 werd hij het symbool van naastenliefde en solidariteit.

Dit jaar stellen we de 'global goal' Vrede & Veiligheid voor iedereen centraal met als parade thema 'Bruggenbouwers'. Hoe creƫer je een duurzaam vreedzame samenleving? Hoe kom je door veerkracht uit een patstelling of uit vijandschap? Hiervoor heb je bruggenbouwers nodig. En iedereen kan een bruggenbouwer zijn, al is dat lang niet altijd makkelijk.

_"Het is moeilijker een vrede te organiseren dan een oorlog te winnen"- Aristoteles_

Het thema van dit jaar sluit ook mooi aan bij de wapenstilstand die op 10 november 2018 precies 100 jaar geleden een einde maakte aan de eerste Wereldoorlog en herdenkt tegelijk onze Martinus als vredesstichter.

Programma:

17.30 Verzamelen op het Domplein
18.00 Opening door Minister Van Engelshoven (OCW)
18.05 Optreden SIBUSILE XABA uit de line-up van Le Guess Who
18.15 Parade start, Klokkenluidersgilde luidt de Martinusklok van de Domtoren
19.30 Terugkomst op het Domplein met soep door Leger des Heils
20.00 Muziek door Catching Cultures Orchestra
20.30 Einde

Onderweg en langs de route o.a.: Fanfare van het Vuur, Tutti Saxi, Tegenwind, Safari Soundsystem, De Bazuin, Blaaskinkels, Sambacaxi, Domstad jeugdorkest, Grijze Koppen Orkest, Valsch en Gemeen, Kamerkoor Decibelle, Clownsact HKU.

SHARE: