Home » Even voorstellen

Even voorstellen

Petra Graatsma

Petra

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben Petra en dit jaar 20 jaar getrouwd met Bart. We hebben twee zonen van 16 en 18 jaar. We wonen in Bilthoven, maar ik ben voor werk en privé heel vaak in Utrecht te vinden. Het is super fijn dat het zowel op de fiets als met de trein goed bereikbaar is. In mijn vrije tijd houd ik van sport: ik roei op de Loosdrechtse plassen, doe fanatiek aan tennis en wandel of fiets elk weekend ergens in de buurt.  

Wat vind je het meest waardevolle aan je betrokkenheid bij U4GG? Voor welke SDG's zet jij je het liefst in?

Ik ben sinds april 2023 Community Manager bij Utrecht4GlobalGoals. Samen met het hele kernteam werk ik als aanjager en verbinder met alle partijen uit ons netwerk. Ik hoop zo mijn steentje bij te dragen aan een groene, gezonde, inclusieve, duurzame en veilige stad voor elke Utrechter.

SDG 17 Partnerships is uiteraard mijn belangrijkste drijfveer want samen bereik je veel meer.

SDG 12 Verantwoorde consumptie en productie gaat mij persoonlijk en in het werk aan het hart. De impact van spullen en materialen en het belang van een circulaire economie wordt vaak nog onderschat en het belang van beroepsonderswijs (SDG 4. Kwaliteitsonderwijs) in deze transitie. 

Welke activiteiten onderneem je naast Utrecht4GlobalGoals? 

Sinds 2018 werk ik als zelfstandige en heb ik besloten om alleen nog opdrachten te doen bij organisaties die werken aan de duurzame wereld van morgen. Vooral met focus op circulaire economie, omdat de impact op de aarde immens is door alle producten en materialen die we gebruiken. Ik doe opdrachten bij diverse andere organisaties in utrecht en zie zo een steeds groter netwerk onstaan die elkaar hun helpen en uitdagen. Ook ben ik samen met andere vrijwillgers in de Bilt bezig om de mogelijkheden van een circulair ambachtscentrum te verkennen en organiseren we filmavonden rondom een circulair thema voor de inwoners van de gemeente.  

Wilbert

Kan je iets meer over jezelf vertellen?

Ik ben getrouwd met Eveliene en heb een dochter van 8, Féline en hond Charly. Wij wonen domweg gelukkig in deze prachtige stad, waar het heerlijk slenteren, sporten, eten en werken is. Ik lees (binnen de beperkte tijd), alles wat los en vast zit en geniet van zowel tijd doorbrengen met eeuwenoude vrienden en familie als totaal nieuwe ontmoetingen. 

Wat vind je het meest waardevolle aan je betrokkenheid bij U4GG? Voor welke SDG's zet jij je het liefst in?

Ik ben vanaf april 2023 bij Utrecht4GlobalGoals betrokken als Programma Manager Onderwijs en Jongeren. In die rol komt mijn kwaliteit van het verbinden van allerlei organisaties en het betrekken en motiveren van (de energie) van jongeren goed tot zijn recht. Het is een mooi streven om zoveel mogelijk de denk- en daadkracht van jongeren te gebruiken om mooie maatschappelijke projecten te realiseren.

Uiteraard sluit SDG 17 Partnerships daar perfect bij aan, maar ik ben ook actief voor SDG 4 Kwaliteitsonderwijs en SDG 1 het tegengaan van armoede. 

Welke activiteiten onderneem je naast Utrecht4GlobalGoals? 

Utrecht was natuurlijk altijd al een fantastische stad, maar sinds ik mijzelf steeds lokaler ben gaan oriënteren, zie ik pas echt wat voor moois er allemaal gebeurt. De stad maakt een grote ontwikkeling door en het is belangrijk dat die ontwikkeling de goede kant op gaat. Gelukkig zijn er al veel mensen en organisaties die daaraan bijdragen. Ik wil er daar graag één van zijn (blijven). Ik werk – als freelancer en/of vrijwilliger – aan diverse (maatschappelijke) projecten, soms voor organisaties, soms zelf bedacht in een kleiner comité van zelfstandigen – maar altijd bedoeld om wat toe te voegen aan de stad. Veelal op het vlak van events, community-building, marketing en business development. Juist de afwisseling in projecten zorgt voor interessante verbindingen. En ik help anderen waar ik helpen kan.