Home » Evenementen » 22 April Wereld Aarde dag!

22 April Wereld Aarde dag!

22 April Wereld Aarde dag!

22 april is 'Wereld Aarde dag'!

22 april 2021

Hele dag

Locatie:


SDG'S:


Omschrijving:

22 april 2021 is het Wereld Aarde dag!

In dit kader lanceert de Utrechtse stichting Schooldag van de Duurzaamheid het lied ‘De Aarde is ons lief’, wat op 28 mei in heel Nederland wordt gezongen, als afsluiting van de Maand van de Aarde. Zing, dans en musiceer ook mee!

Elk jaar op 22 april vindt wereldwijd de Dag van de Aarde plaats. Op deze dag wordt er veel aandacht besteedt aan bewustwording rondom de doelstellingen van de Verenigde Naties: de Sustainable Development Goals! Deze doelen lopen erg uiteen in thema’s, maar hebben allemaal duurzaamheid als kernpunt. Op de dag van de Aarde wordt dus niet alleen aandacht gevraagd voor klimaatactie, maar bijvoorbeeld ook voor armoede, overbevolking en economie.

Wereld Aarde dag is ook de start van de maand van de Aarde!
De maand van de Aarde begint dus op 22 april en eindigt op 31 mei. Wereldwijd worden er tijdens deze periode allerlei activiteiten georganiseerd om actie te voeren voor de Aarde!

Als jij ook een mooi Utrechts initiatief hebt rondom 1 of meer van de Global Goals dan horen we dat ook graag! Stuur een email naar: info@utrecht4globalgoals.nl om ons te laten weten hoe jij je inzet voor de Global Goals.