Home » Evenementen » Day for Change Actie op het Christelijk Gymnasium in Utrecht!

Day for Change Actie op het Christelijk Gymnasium in Utrecht!

Day for Change Actie op het Christelijk Gymnasium in Utrecht!

7 juli 2021

Hele dag

Locatie:


Christelijk Gymnasium Utrecht Koningsbergerstraat 2

SDG'S:


Omschrijving:

7 juli was het zover: de prijsuitreiking van de Day for Change Actie op het Christelijk Gymnasium in Utrecht! Ons bestuurslid Kees Kaffka was ook aanwezig op het evenement om de actie te ondersteunen en meer te vertellen over de Global Goals in Utrecht! 

Door de Day for Change actie konden leerlingen met een kleine lening, een microkrediet, starten met een duurzame minionderneming.  Met de winst dragen ze bij aan het behalen van de Global Goals! In totaal hebben leerlingen van Gymnasium klas 4 € 1567,77 verdiend voor het goede doel. Pepijn, Joël, Jonathan en Roosje van ‘Sharp and Shiny’ runden bijvoorbeeld een messenslijpdienst waardoor mensen hun messen niet weggooien maar laten slijpen en mogen zich nu ‘Day for Changemakers van 2021’ noemen.

De Day for Change Actie is opgezet in samenwerking met de Rabobank Utrecht en Utrecht4GlobalGoals. Stichting Day for Change heeft leerlingen van het Christelijk Gymnasium Utrecht (CGU) op een speelse en ondernemende manier kennis laten maken met ondernemerschap, wereldburgerschap en omgaan met geld. 

Lees hier meer over de Day for Change Actie en de winnaars.