Home » Evenementen » Online Workshop EthicSchool

Online Workshop EthicSchool

Online Workshop EthicSchool

Een interessante en leerzame online workshop van EthicSchool over fluorstoffen. Neem deel aan het dialoog en kom meer te weten over dit onderwerp!

24 april 2021

10:00 - 12:00

Locatie:


SDG'S:


Omschrijving:

Dialoogworkshops EthicSchool

Op zaterdagmorgen 24 april van 10:00-12:00 organiseert EthicSchool een online workshop over fluorstoffen in de keuken en kleding. Tijdens de workshop is het mogelijk deel te nemen aan het dialoog over dit onderwerp en wordt er meer uitgelegd over fluor in antiaanbakpannen, blusschuim en het milieu. Fluorstoffen zoals teflon antiaanbaklagen of waterafstotende lagen op schoenen en kleding komen niet van nature voor op aarde. Als deze stoffen in het milieu terechtkomen, zijn ze moeilijk biologisch afbreekbaar. Bovendien is de chemische fabricage van deze materialen sterk vervuilend.

EthicSchool werkt voor deze workshop samen met Sinfonia, die zich sterk maakt voor het biologisch produceren van fluorstoffen. In het project SinFonia werken onderzoekers en bedrijven aan milieuvriendelijkere productie van fluorhoudende bioplastics met bacteriën waarvan het DNA aangepast is. De partners in dit project willen graag weten wat burgers (18+) hiervan vinden. Daarom worden deze dialoogworkshops georganiseerd in Nederland, Denemarken, Estland, Italië en Spanje. In Nederland heeft er al een workshop plaatsgevonden, maar deze wordt op 24 april herhaald! Neem deel aan deze tweede Nederlandstalige workshop online via Zoom op zaterdagmorgen 24 april. Wie zich vooraf aanmeldt, het hele programma volgt en drie vragenlijsten invult, ontvangt 10 euro als dank. Via deze link kunt u zich aanmelden!

Voor meer informatie kunt u de website van EthicSchool of SinFonia raadplegen.

Sarita Bajnath legt verder in dit filmpje op LinkedIn en Facebook uit waarom zulke dialoogworkshops van belang zijn.