Home » Evenementen » Documentaire van U4GG op RTV Utrecht

Documentaire van U4GG op RTV Utrecht

Documentaire van U4GG op RTV Utrecht

4 april 2021

Hele dag

Locatie:


SDG'S:


Omschrijving:

Samen met RTV Utrecht brengt U4GG de doelen dichterbij de Utrechters, letterlijk in de huiskamer. Hoe? Door op pad te gaan in de stad, te praten met aansprekende en inspirerende Utrechters over wat zij wel of niet doen, willen doen of zouden kunnen doen met de doelen. We waren te gast bij voetbaldirecteur Thijs van Es in zijn FC Utrecht stadion, wandelden van voedselbos tot paddenstoelenkweek en gingen mooi én verantwoord shoppen met Miss Utrecht. 

_____

_____

De DocU ‘Global Goals in je eigen stad’ gaat over de 17 doelen die de Verenigde Naties hebben opgesteld. Dat zijn doelen op het gebied van maatschappij, gezondheid, gelijkheid en milieu die in 2015 zijn opgesteld om de aarde net een beetje beter achter te laten dan we hem gevonden hebben.

De documentaire neemt drie thema’s onder de loep en laat zien dat iedereen mee kan doen: Kleding, sport en voedsel.

Sophie Alink, de Utrechtse studente die tweede werd bij de Miss Nederland gaat langs bij kledingwinkels met een duurzame en maatschappelijk bewuste insteek.

Gwen Janssen (maker van de documentaire ‘Green Tales of the City’ en het SBS programma ‘The Green Make Over’) gaat met Thijs van Es, algemeen directeur van FC Utrecht, kijken hoe de club scoort op het gebied van de Global Goals en waar nog winst is te behalen.

Op het gebied van voedselproductie vind je in de stad Utrecht bijzondere projecten. Zo is er bij Haarzuilens een voedselbos aangeplant, een bos waar aan zo goed als elke plant en boom iets eetbaars groeit.

_____

Na een succesvolle uitzending van de DocU Global Goals in eigen stad, die op 6 december 2020 plaatsvond, wordt deze nogmaals uitgezonden op TV! Op het kanaal van RTV Utrecht zal de documentaire te zien zijn. Zorg er daarom voor dat je aankomende zondag 4 april klaar zit om deze interessante documentaire niet te missen!