Home » Evenementen » Het Grote Straatberaad – Denk mee over klimaatoplossingen voor Utrecht!

Het Grote Straatberaad – Denk mee over klimaatoplossingen voor Utrecht!

Het Grote Straatberaad – Denk mee over klimaatoplossingen voor Utrecht!

24 oktober 2021

13:30 - 16:00

Locatie:


Tivoli Vredenburg Vredenburgkade 11

SDG'S:


Omschrijving:

Het klimaat verandert. Maar wat doen we ermee? Tijd voor een ongewone vergadering voor gewone mensen. Kom op 24 oktober ook naar Het Grote Straatberaad in Tivoli Vredenburg en praat mee over het klimaat!

Tijdens dit interactieve programma ga je, onder leiding van Friso Wiersum, in gesprek met je stadgenoten over het klimaatvraagstuk en over welke toekomst jullie voor je zien. Video’s, muziek en opdrachten helpen je op weg. Van zwerfafval in de buurt tot sociale ongelijkheid, van een wormenhotel tot de blinkende sterrenhemel in de lucht, het woord is aan jullie!

De uitkomst is een Straatverklaring, een actieplan voor jullie zelf, voor de overheid of voor het bedrijfsleven. Wethouder Lot van Hooijdonk neemt deze in ontvangst. Wij verzamelen de input van alle Straatberaden in Nederland op de website hetgrotestraatberaad.nl. Dit interactieve platform vormt uiteindelijk de Klimaatverklaring van Nederland, die wordt overhandigd aan de overheid.

Deelname is gratis! Reserveer je ticket hier.

Coronatoegangsbewijs en ID
Om dit programma te bezoeken heb je behalve een ticket ook een coronatoegangsbewijs nodig, in de vorm van een QR-code. Ook vragen ze naar je legitimatiebewijs. Informatie hierover vind je op deze pagina.