Home » Evenementen » SDG Action Days!

SDG Action Days!

SDG Action Days!

24 & 25 september 2021 zijn de SDG Action Days!

24 september 2021 - 25 september 2021

Hele dag

Locatie:


Social Impact Factory - Utrecht Vredenburg 40

SDG'S:

Geen Categorieën


Omschrijving:

De Action Days in Utrecht!

Dit jaar organiseren wij op 24 en 25 september in Utrecht een bijzonder evenement, namelijk een tweedaagse SDG Action Day! Deze dagen staan volledig in het teken van de Sustainable Development Goals/ Global Goals, en wordt er aandacht gevraagd hoe we gezamenlijk extra stappen kunnen zetten om de Goals te realiseren.

Met het thema ‘Creating an SDG Movement Together’ ligt de focus dit jaar óók op lokale acties die bijdragen aan een meer duurzame en inclusieve samenleving. Utrecht wordt dus omgetoverd tot een Global Goals hotspot, waar zowel kleine als grote initiatieven die bijdragen aan de Goals zichtbaar worden!

Het programma

24 september

9:00 – De kick-off van de Action Days zal om 9 uur ‘s ochtends plaatsvinden bij het Oude Stadshuis, waar de SDG vlag wordt gehesen door een raadsambassadeur van Gemeente Utrecht!

10:30 – Daarna organiseert SDG Nederland om 10:30 een online event vol workshops en inspiratie voor beleidsmakers en strategen. Meld je hier aan!

14:30 – Om 14:30 zullen we voor het hoofdkantoor van Rabobank Nederland, op de Croeselaan, de onthulling hebben van het enige echte Global Goals zitbankje! Gemaakt uit afgedankte stenen uit de Utrechtse binnenstad, met planken uit voormalige damwanden van de Utrechtse grachten. Grote dank aan firma Tebi voor de stenen en opdruk van De Terugwinning uit Woerden. Mooier kan een bankje niet zijn!

Namiddag – Op 24 september richten we ons op partnerschappen. Voor onze ‘koplopers’ in Utrecht op het gebied van de Global Goals wordt een exclusieve “Action&Celebration” meeting gehouden. We gaan interactief met elkaar aan de slag en helpen elkaar verder om samen impact te maken. Daarnaast vieren we dat we met elkaar een Global Goals stad aan het maken zijn! Als feestelijke afsluiter vinden op deze avond ook de ‘U-Award’ uitreikingen plaats. Deze awards zullen uitgereikt worden aan bijzondere initiatieven en personen die zich het afgelopen jaar hard hebben gemaakt voor de Global Goals.

25 september

Hele dag – Op de 25ste kan je meedoen aan een fiets- en wandelroute langs sociale ondernemers in de stad, opgezet door de Social Impact Factory.

Ontdek sociaal ondernemerschap in Utrecht met de Impact Route kaarten. De Fietsroute en de Wandelroute door Utrecht bieden je een unieke manier om kennis te maken met sociaal ondernemers in de stad. Vanuit de verschillende locaties werken Utrechtse ondernemers aan de wereld van morgen. Het realiseren van mooie producten en geld verdienen gaat hier hand in hand met werken aan de Global Goals.

Laat je inspireren door de verhalen en ervaringen van sociaal ondernemers en ontdek dat het anders kan. Je vindt de Impact Route op de website van de Social Impact Factory. Het realiseren van de werelddoelen begint bij hen. En bij jou!

11:00-16:00 – Ook op de meest centrale plek in ons land, namelijk het hartje van ons prachtige Utrecht Centraal, laten we treinreizigers op ludieke manier kennismaken met de SDGs. Iedereen is tussen 11:00 en 16:00 welkom de Utrecht4GlobalGoals eventspace om zich te laten inspireren!

 

Doe mee!

Hopelijk zien we je tijdens de SDG Action Days op onze eventspace of langs de Impact Route. Laten we samen een mooie Global Goals stad maken!

 

Partners

Dit evenement is georganiseerd in samenwerking met onder andere SDG Nederland, ANNE, Social Impact Factory Utrecht en NS.

sdg action days