Home » Evenementen » Vastenactie RK Utrecht

Vastenactie RK Utrecht

Vastenactie RK Utrecht

17 februari 2021 - 3 april 2021

Hele dag

Locatie:


SDG'S:


Omschrijving:

Vastenactie 2021

Allemaal naar school met een volle maag. Voor dat ideaal zetten Utrechters zich tijdens de Vastenactie 2021 in. De Vastenactie, die plaatsvindt tussen 17 februari en 3 april, wordt georganiseerd door RK Utrecht met als doel actie voeren voor een project in Zuid Afrika waarin ondervoede kleuters naar school gaan en schoolmaaltijden krijgen. Donderdag 18 februari lanceerde het vastenactieproject van RK Utrecht met een tof online startevent! Het project is een initiatief van de Dominicus basisschool en Dominicuskerk, maar alle RK kerken en scholen in Utrecht zijn welkom zich in te zetten voor dit goede doel.

Parochianen van de katholieke kerken van de St. Martinusparochie en de parochie Licht van Christus en leerlingen van de Dominicusschool en enkele andere Utrechtse scholen helpen kleuters uit de townships ten noordoosten van Pretoria in Zuid Afrika naar (voor)school. De kinderen worden in het programma voorbereid op een start in het basisonderwijs met meer kans op een goede opleiding. Zo kunnen ze uit de vicieuze cirkel van armoede breken, met verbeterde toekomstkansen. 

De opbrengst van de actie is bedoeld om een jaar lang lesmaterialen voor 380 kleuters in drie kleuterscholen in het ‘Early Childhood Development Program’ en twee schoolmaaltijden per dag te financieren. De kinderen van twee tot zes jaar krijgen les in het alfabet en Engels, sport en andere vakken. De oudste 177 kleuters kunnen dan in 2022 zonder achterstand naar het basisonderwijs. Bovendien krijgen de ouders of verzorgers hier les in opvoeding en gezond koken. Zo leren ze bijvoorbeeld hun eigen moestuin bewerken en veilig koken op open vuur.

Voor meer informatie over het project kan de website: https://rkdu.nl/vastenactie-2021/ geraadpleegd worden. Hier is ook de agenda te vinden, evenals een QR-code om geld te doneren voor het project.

Wandeling Utrecht Omsingel

Volgende week organiseert RK Utrecht ook een wandeling rond de singels van Utrecht, deze vindt plaats van 28 maart t/m 5 april. Door middel van deze wandeling wilt de organisatie aandacht vragen voor hun Vastenactie. Op acht plaatsen in de tocht vinden deelnemers een poster over een van de Global Goals met meer informatie over het doel en een QR-code naar een filmpje. Klik hier voor de route en hier voor een uitgebreidere beschrijving. Aan de tocht is ook een speurtocht voor kinderen verbonden. In elke poster is een letter verborgen. De acht letters vormen samen een woord. Wie dat woord vindt, kan bij het secretariaat van de parochie (Adriaan van Ostadelaan 4) op werkdagen tijdens openingsuren een paasei afhalen.
Voor meer informatie over de wandeling, klik op de volgende link: https://rkdu.nl/urgente-zaken/doe-mee-aan-de-wandeling-utrecht-omsingel/