Home » Evenementen » Zing, dans en musiceer mee met ‘De Aarde is ons lief’!

Zing, dans en musiceer mee met ‘De Aarde is ons lief’!

Zing, dans en musiceer mee met ‘De Aarde is ons lief’!

Stichting Schooldag van de duurzaamheid lanceert op de Dag van de Aarde (Earth Day, 22 april) het lied 'De Aarde is ons lief', wat op 28 mei in heel Nederland wordt gezongen, als afsluiting van de Maand van de Aarde. Zing, dans en musiceer ook mee!

22 april 2021 - 28 mei 2021

09:00 - 12:00

Locatie:


SDG'S:


Omschrijving:

Schooldag van de duurzaamheid lanceert nationaal lied op Dag van de Aarde 22 april

De Aarde is ons lief’. Zo heet het lied dat stichting Schooldag van de duurzaamheid op de Dag van de Aarde (Earth Day, 22 april) lanceert en op 28 mei in heel Nederland wordt gezongen, als afsluiting van de Maand van de Aarde. Prinses Irene ondersteunt het met een introductie. Het lied vertelt in kindertaal wat de 17 Sustainable Development Goals (Werelddoelen) van de Verenigde Naties zijn. De organiserende stichting Schooldag van de duurzaamheid nodigt alle Nederlanders uit om 28 mei om 9:00 uur uit volle borst mee te zingen, musiceren of dansen. En dit te delen op social media onder de hashtag #juniorglobalgoals. De leukste optredens worden getoond op de website van Schooldag van de duurzaamheid (https://schooldagvandeduurzaamheid.nl/).

Initiatiefneemster Judy van der Lijke: “Samen een lied zingen past goed bij deze tijd. Op afstand vanwege Corona, maar sterk met elkaar verbonden in de Werelddoelen die we nastreven. Muziek is een krachtig medium en het is fijn om iets cultureels te kunnen doen in een tijd dat bijna het hele culturele leven stil ligt.”

De songtekst en notenbalken voor diverse instrumenten en een aantal dansmoves worden vanaf 22 april gedeeld via de website van Schooldag van de duurzaamheid (https://schooldagvandeduurzaamheid.nl/). Zo kan iedereen op 28 mei of op een ander moment in de Maand van de Aarde (van 22 april t/m 31 mei) meedoen.

De Aarde is ons lief

‘De Aarde is ons lief’ vertelt hoe je een duurzame samenleving vormgeeft in een taal die iedereen begrijpt. Als we onze samenleving inrichten volgens het gedachtegoed van de Werelddoelen, hoeven we niet bang te zijn voor een virus dat ons ziek maakt, de aarde die opwarmt, de biodiversiteit die steeds meer onder druk komt te staan en mensen die hun woonplaatsen moeten ontvluchten vanwege het veranderende klimaat.

Of zoals Sandra Pellegrom, SDG coördinator Nederland, het formuleert: “De coronacrisis maakt de Werelddoelen belangrijker dan ooit. Hoe eerder we deze bereiken, des te beter kunnen we als maatschappij een crisis doorstaan.”

Meer weten?

Wilt u meer weten over ‘De Aarde is ons lief’ en andere initiatieven van de stichting Schooldag van de duurzaamheid? Neem gerust een kijkje op hun website: https://schooldagvandeduurzaamheid.nl/.

Agenda

22 april: Dag van de Aarde – begin te oefenen en zing, musiceer of dans 28 mei mee!

28 mei: Afsluiting Maand van de Aarde met het lied ‘De Aarde is ons lief’