Home » Flairtje

Flairtje

Flairtje

Over dit initiatief

Met de Flairtje campagne streven wij naar een daadwerkelijke gedragsverandering bij onze doelgroep. Restaurants en cateraars stimuleren wij tot het aanbieden van méér fair food. Consumenten stimuleren wij om te vragen én te kiezen voor fair food. In oktober 2016 vond in de stad Utrecht de tweede editie plaats van Flairtje. De campagne had de volgende doelstellingen: 1. Vergroten van het aanbod van fairtrade en regionale producten in (bedrijfs)restaurants. 2. Het stimuleren van de vraag naar fairtrade en regionale producten door horecaondernemers en consumenten in (bedrijfs)restaurants. 3. Bewustwording dat de huidige voedselprijzen te laag zijn en dat eerlijke prijzen nodig zijn om goed voor mens, dier en milieu te kunnen zorgen. Meer lezen over Flairtje

(Bedrijfs-)restaurants zijn grootverbruikers van voedsel. Als zij meer fairtrade en regionale producten inkopen, heeft dit een grote impact op de voedselindustrie en zo ook op de wereld. Want meer vraag naar deze producten, betekent een toename van milieuvriendelijk, eerlijk en lokaal geproduceerd eten en drinken.

Maar dan moeten we de restaurants en bedrijfsrestaurants wel laten weten dat wij fair food willen! Vraag daarom actief naar Flairtje.
Want er zijn veel redenen om als consument te kiezen voor fairtrade en regionale producten: Fairtrade en regionale producten zijn van hoge kwaliteit en smaak; Eerlijke handel geeft boeren in Nederland en ver weg een fatsoenlijke prijs voor hun producten; Boeren die fairtrade producten verbouwen hebben oog voor dier en milieu; Producten die van dichtbij komen, hoeven minder kilometers af te leggen en zijn dus minder milieuvervuilend; Door de grotere vraag naar fairtrade en regionale producten vermindert het prijsverschil met ‘gewone’ producten; Door eerlijke handel leven minder mensen in extreme armoede; Eerlijke handel zorgt voor betere arbeidsomstandigheden en bevordert duurzame ontwikkeling; Met fairtrade en regionale producten ben je maatschappelijk verantwoord bezig. En hadden we al gezegd dat ze heel lekker zijn?


Het project “Flairtje” ontving in 2016 en 2017 een bijdrage vanuit de Utrecht4GlobalGoals Hier & Daar subsidieregeling.

Over Flairtje

Ik ben Flairtje! In mijn (bedrijfs)restaurant serveer ik lekkere fairtrade en regionale producten. Kwaliteit en smaak staan voorop. Als ondernemer koop ik het liefst verse producten uit de regio, en verwerk ik smaakvolle fairtrade producten in mijn gerechten. Zo ontvangen boeren een eerlijke prijs, en jij een fairrukkelijke maaltijd! In mijn speciale Flairtje-gerecht zitten minimaal 2 fairtrade en 2 regionale producten. Heerlijk voor jou, en eerlijk voor de boer!

Deel dit initiatief

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Picture of Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals