Home » Gasvrij Thuis

Gasvrij Thuis

Gasvrij Thuis

Over dit initiatief

Bij Gasvrij thuis kun je terecht voor advies en vragen over energiezuinig wonen en het aardgasvrij maken van je huis.

Aan de Costa Ricadreeg 183 te Overvecht is goed zichtbaar hoe zo’n energiezuinige woning in zijn werking gaat en welke duurzame maatregelen worden toegepast. Zo is er een warmtepomp, ventilatiesysteem en kun je verschillende isolatiematerialen bekijken.

Wat is er te zien?

De woning aan de Costa Ricadreef is flink verbouwd: het is volledig geïsoleerd (vloer, dak, muur, HR++glas) en heeft een ventilatiesysteem voor frisse lucht. Het huis wordt verwarmd met een warmtepomp, koken kan op inductie en op het dak liggen zonnepanelen. Het huis is dus aardgasvrij en gebruikt alleen elektriciteit.

In een rondleiding wordt er uitgelegd hoe de apparaten werken. Je ziet voorbeelden van verschillende soorten isolatie en hoe een aansluiting op stadsverwarming eruitziet. Ondertussen wordt er meer verteld over het duurzame huis. Ook is er een mogelijkheid om de tuin te bewonderen. Een pronkstuk; helemaal watervriendelijk ontworpen om wateroverlast te voorkomen. Belangrijk, want het regent vaker en harder. Uiteraard is er ook een mogelijkheid om vragen te stellen en praktische tips te krijgen om zelf aan de slag te gaan met duurzaam wonen en een klimaatvriendelijke tuin.

Wie tref je aan in Gasvrij thuis?

Moniek Elskamp is het eerste aanspreekpunt voor jou in de woning. Zij heet je welkom bij de afspraak, zorgt dat de koffie klaar staat, beantwoordt vragen, loopt met jou door het huis en biedt een luisterend oor.

Kom kijken!

Ervaar zelf hoe je aardgasvrij kan wonen en kom kijken bij Gasvrij thuis aan de Costa Ricadreef 183. Vul het formulier in op de website (https://jouwhuisslimmer.nl/gasvrij-thuis/) of stuur een e-mail naar gasvrij-thuis@utrecht.nl. De coronamaatregelen worden in acht gehouden, net zoals het dragen van een mondkapje.

Initiatiefnemer is de Ontwikkelorganisatie Ruimte, afdeling Business Intelligence en professional support van de gemeente Utrecht.

Deel dit initiatief

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals