Home » Masterpeace

Masterpeace

Over dit initiatief

Het Awareness Event: hier introduceren wij samen met onze partners SDG Charter NL en Diversion diverse voorbeeldprojecten en onze kijk op de “triple win”: We geloven in de krachtige verbinding, een Triple Win-verhouding, tussen goal 4 (onderwijs = hoe we jongeren en de gemeenschap bereiken en impact organiseren), 11 (= waar en waarmee we het doen, in de wijk/buurt/school) , 16 (= waarom we het doen, het promoten van vrede en dialoog).

Tegelijk blikken we terug op een van onze belangrijkste proposities waar we goal 4, 11 en 16 samenbrengen. Dit betreft een pilotproject genaamd Talent & Verbinding. Talent & Verbinding is een programma waar scholieren (uit VO en MBO scholen) in projectgroepjes binnen zes maanden (eind september 2016 – eind april 2017) een project bedenken en uitvoeren om, in de wijk en op school meer verbinding te creëren. Talent & Verbinding streeft naar positieve, lokale impact op de leerling, school en in de wijk.

We presenteren de pilot-resultaten van het lesprogramma Talent & Verbinding. Tevens laten we partners uit de regio Utrecht hun vernieuwende concepten presenteren die bijdragen aan meer bewustzijn van jongeren van de Global Goals, en de rol die jongeren spelen in het creëren van een verbonden en inclusieve samenleving (denk aan reeds bestaande en innovatieve vormen van maatschappelijke projecten in het onderwijs, vormen van buurtonderwijs, digitale middelen waarmee jongeren geïnspireerd worden actief te worden in de samenleving).

Over Masterpeace

MasterPeace is een wereldwijde grassrootsbeweging die iedereen inspireert om hun talent en energie te gebruiken voor vredesopbouw en samenhorigheid. Door middel van muziek, sport, kunst en dialoog zal MasterPeace de weg naar een duurzamere wereld leiden met minder gewapend conflict. MasterPeace richt zich op het mobiliseren van talenten voor vredesopbouw. De wereld heeft zeven miljard inwoners. We beschouwen ze als zeven miljard bronnen van talent en energie. Met wereldwijde en lokale evenementen nodigen we mannen en vrouwen uit alle continenten en alle culturele achtergronden uit om leiderschap en hun talent en energie te gebruiken om aan vrede te bouwen. Het is een innovatieve campagne: de Internationale Vredesdag, ons 2.0-platform, sociale media, lokale MasterPeace-clubs en vooral kunst, sport en muziek. MasterPeace biedt een platform voor een grote gemeenschap van maatschappelijke ondernemers, vrijwilligers, bloggers, muzikanten, bedrijven en actieve burgers om samen te werken en te ondersteunen met acties. Wij geloven dat “Minds zijn zoals parachutes, ze functioneren alleen als ze open zijn.” Miljoenen zijn al betrokken bij de co-creatie van de beweging over de hele wereld. Dit maakt het een van de snelst groeiende vredesbewegingen ooit. Onze visie, missie en richtlijnen voor al onze activiteiten worden weerspiegeld in wat we onze passieverklaring noemen: “Wij zijn toegewijd om Muziek boven de bestrijding van Dialoog boven het oordeel te zetten. Brood boven bommen. Creatie boven vernietiging. Dat is MasterPeace. “

Website: https://masterpeace.nl/

Deel dit initiatief

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals