Home » Nukuhiva

Nukuhiva

Nukuhiva

Over dit initiatief

Fair fashion & Sustainable products: dat is waar Nukuhiva voor staat. Nukuhiva kiest bewust voor modelabels die produceren met respect voor mens en natuur. Je vindt bij Nukuhiva uitsluitend merken die fairtrade produceren. Voor deze merken is duurzaamheid vaak ook een belangrijke richtlijn. Het grootste deel van de verkochte kleding wordt gemaakt van biologisch katoen, lyocell, hennep en andere natuurlijke materialen.

Tijdens de reizen die ze maakt, komt initiatiefnemer Floortje Dessing op de mooiste plekken ter wereld. Tegelijkertijd wordt ze regelmatig geconfronteerd met armoede en onrecht. Floortje noemt zichzelf een praktische idealist en is van mening dat het geen zin heeft om een eindeloze stroom geld de wereld in te sturen, vaak zonder te weten waar het precies terechtkomt. Het principe van fair trade heeft wel zin: mensen een eerlijke prijs voor hun producten en arbeid betalen, zodat ze zelf in hun levensonderhoud kunnen voorzien. Utrecht4GlobalGoals is daarom blij met Nukuhiva: op een bewuste manier ondernemen en écht nadenken over het aanbod.

Over Nukuhiva

Floortje Dessing heeft haar droom waargemaakt door van haar passie haar beroep te maken: reizen. Naast het presenteren van reisprogramma’s (3 op reis, Floortje naar het einde van de wereld) schrijft Floortje succesvolle reisboeken en is ze eigenaar van een uitgeverij.

In 2004 verschijnt Floortjes eerste boek, 100 Wereldplekken die je gezien moet hebben. Ze besluit dat ze iets goeds wil doen met de opbrengsten ervan en start een schoolproject in Oeganda. Met het geld dat overblijft, opent ze een fairtradekledingzaak in Amsterdam. In 2008 komt daar een winkel in Utrecht bij. Met deze twee winkels wil Floortje het grote publiek kennis laten maken met het concept van ‘eerlijke kleding’.

Website: http://nukuhiva.nl/

Deel dit initiatief

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals