Home » Plan Einstein

Plan Einstein

Over dit initiatief

Plan Einstein is de naam voor de innovatieve aanpak van de gemeente Utrecht en haar partners op het gebied van opvang en integratie van vluchtelingen. Aan de Einsteindreef in de Utrechtse wijk Overvecht wonen vluchtelingen samen met jongeren uit de wijk. 

Ook kunnen zowel de bewoners van Plan Einstein als de wijkbewoners in Overvecht hier cursussen en activiteiten volgen. Met de cursussen zakelijk Engels en internationaal ondernemerschap werken ze aan hun professionele toekomst, ongeacht in welk land die toekomst ligt. In het praktijkprogramma kunnen deelnemers hulp krijgen bij het starten van een bedrijf, ondernemende vaardigheden opdoen, individueel gecoacht worden en hun professionele netwerk uitbreiden.

Vluchtelingen benutten zo de wachttijd en pakken hun leven weer op en ook wijkbewoners komen een stap verder in hun toekomst. In Plan Einstein worden ook ontmoetingsactiviteiten georganiseerd, zoals samen eten of sporten, netwerkbijeenkomsten en een taalcafé. Plan Einstein is daarmee een plek in Overvecht waar mensen elkaar ontmoeten, waar nieuwe sociale en professionele contacten worden gelegd en waar je een stap zet in je (professionele) ontwikkeling.

Over Plan Einstein

Het samen leven, samen leren en samen werken van vluchtelingen die nog geen verblijfsvergunning hebben maar wel vanaf dag 1 bezig zijn met hun toekomst. Plan Einstein aan de Einsteindreef in Overvecht is de eerste plek waar deze aanpak wordt gerealiseerd en dient daarom als voorbeeld voor andere Europese steden.

Website: https://plan-einstein.nl/

Deel dit initiatief

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals