Home » Rijne Energie

Rijne Energie

Over dit initiatief

Rijne Energie is een energiecoöperatie die grootschalig duurzame energie willen opwekken in de polders Rijnenburg en Reijerscop. Ze willen een mooi energielandschap creëren met windmolens en zonnevelden. Dit willen ze samen met bewoners en gebruikers ontwikkelen. Zowel de energie als de opbrengsten blijven daarbij zoveel mogelijk lokaal beschikbaar voor het gebied en de omwonenden. Rijne Energie heeft geen winstoogmerk. De coöperatie wordt op vrijwillige basis gerund door een aantal betrokken en gedreven Utrechters.


Over Rijne Energie

Rijne Energie zet zich in op een hoge energieproductie die moet passen bij het gebied en bij de omgeving. Ze willen dat iedereen lang van Rijnenburg kan blijven genieten: zowel landschappelijk, economisch, cultureel, maatschappelijk als recreatief.

SDG’s

Met het initiatief van Rijne Energie werken zij mee aan SDG’s 7: Betaalbare en duurzame energie, 8: Eerlijk werk en economische groei, 11: Duurzame steden en gemeenschappen, 13: Klimaatactie, 15: Leven op het land en 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken. Heel wat dus!

Wil je meer weten over dit initiatief? Bekijk de website van Rijne Energie: https://rijne-energie.nl/

Deel dit initiatief

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals