Home » Shop ‘n Style

Shop ’n Style

Shop ’n Style

Over dit initiatief

De Fair Fashion Bloggers Tour in Utrecht: 19 bloggers beleefden op persoonlijke uitnodiging van Shop ’n Style een inspirerende dag vol Fair Fashion. Er werd een tour langs vier verschillende winkels in de stad gemaakt, de bloggers namen deel aan twee workshops en er was ruimte voor inspiratie en uitwisseling van ervaringen tijdens het plenaire programma. De tour langs Fair Fashion winkels in Utrecht was voor sommige bloggers een eerste kennismaking met eerlijke kleding. Voor de ‘groene’ bloggers was het een dag vol inspiratie en interessante tips en informatie om te delen met hun achterban. In de blogs die ze achteraf schreven, is te lezen dat ze vol inspiratie naar huis zijn gegaan en aan het denken zijn gezet over kleding en eerlijke handel. De Fair Fashion Bloggers Tour was een hele gezellige en inspirerende dag waarin we op een laagdrempelige en aansprekende manier jonge, invloedrijke meiden in contact hebben gebracht met eerlijke kleding en ze alternatieven hebben laten zien om in je eigen leven op een leuke en passende manier met de Sustainable Development Goals aan de slag te gaan.

Tijdens de Shop ’n Style festivaltour bezoeken zij verschillende festivals en studentenintroductieweken om in contact te komen met jongeren. Door middel van onze speciaal gebouwde “fair-fashion festivalstand” willen wij met jongeren in gesprek te gaan over de kledingindustrie en hen tips geven om duurzamer met kleding om te gaan. Om meer jongeren te bereiken met onze boodschap, willen wij tijdens de Shop ’n Style Festivaltour 2017 UIT (Utrechtse Introductie Tijd) van 15 tot en met 18 augustus 2017 bezoeken.

De projecten “Fair Fashion Bloggers” en “Festival Tour” ontvingen in 2015 en 2017 bijdragen vanuit de Utrecht4GlobalGoals Hier & Daar subsidieregeling.

Over Shop ’n Style

Stichting Oikos coördineert Shop ’n Style, gericht op het prikkelen van jongeren om de verbinding te leggen tussen deze mondiale ontwikkelingen en eigen (kleding-)keuzes in hun dagelijks leven.

Jongeren zijn bezig met het ontdekken van hun eigen stijl. Stijl gaat over persoonlijkheid. Over wat je belangrijk vindt en waar je voor staat. Jongeren zoeken inspiratie vanuit verschillende facetten van mode zodat ze zich kunnen kleden in een eigen stijl die past bij de mode van nu. Tegelijkertijd zien jongeren in de media verhalen over de achtergronden van de fashion industrie, klimaatverandering en conflicten in de wereld. Shop ’n Style prikkelt jongeren om de verbinding te leggen tussen deze mondiale ontwikkelingen en eigen (kleding-)keuzes in hun dagelijks leven. Dat doen we door inzicht te geven in het verhaal achter de mode en thema’s als eerlijke handel, duurzaamheid en de invloed van consumenten.

Activiteiten
Shop ’n Style verzorgt workshops, tourt met een stand langs festivals en heeft een eigen online bloggersplatform waar jonge mensen elkaar kunnen inspireren en hun meningen en inzichten kunnen uitwisselen op het gebied van fair en slow fashion.

Deel dit initiatief

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals