Home » SPRING Festival

SPRING Festival

SPRING Festival

Over dit initiatief

Courbeaux is niet alleen een performance, het is ook een sociaal project waarin 10 danseressen uit Marrakesh samenwerken met 20 tot 30 vrouwen uit de stad waar ze spelen.

Bouchra Ouizguen is een Marokkaanse danseres en choreografe die woont en werkt in Marrakesh. Haar werk houdt zich sterk bezig met vragen van herkomst, uitsluiting / integratie, postkoloniale relaties en identiteit. Corbeaux is een voorstelling met publieksparticipatie die zich afspeelt in de publieke ruimte.

Bouchra en SPRING nodigen Utrechtse vrouwen uit met verschillende achtergronden en zetten zich extra in om vrouwen uit de Marokkaanse gemeenschap van Utrecht te bereiken omdat Marokkanen de grootste groep immigranten in Utrecht vormen. In een tijd waarin de Arabische en moslimgemeenschappen steeds conservatiever worden is het duidelijk een flinke stap voor moslimvrouwen om voor publiek te dansen en op te treden. Daarmee kan dit project een belangrijke bijdrage leveren aan Global Goal No. 5: Gendergelijkheid.

Corbeaux is een voorstelling die in elke stad opnieuw wordt gemaakt, met telkens nieuwe performers (met 20 – 30 stadsbewoners rondom een kern van 10 Marokkaanse vrouwen), op telkens een nieuwe plek in de publieke ruimte. Corbeaux werd tijdens de Marrakesh Biënnale in 2014 voor het eerst gepresenteerd, als nomadische performance voor het treinstation van Marrakesh. In Utrecht zal de voorstelling gespeeld worden op Stadhuisbrug, Winkelcentrum Kanaleneiland en De Uithof.


Het project “Corbeaux” ontving in 2017 een bijdrage vanuit de Utrecht4GlobalGoals Hier & Daar subsidieregeling.

Over SPRING Festival

Volg de Facebook pagina voor het laatste nieuws!

Deel dit initiatief

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals