Home » StoereVrouwen

StoereVrouwen

StoereVrouwen

Over dit initiatief

In de campagne Natural Beauty Case vraagt StoereVrouwen aandacht voor het verhaal achter onze cosmetica. Daarbij wordt gekeken naar de volgende aspecten; arbeidsomstandigheden, gezondheid, dierproeven, klimaat en milieu. StoereVrouwen werkt binnen de campagne Natural Beauty Case samen met Rank a Brand. Rank a Brand vergelijkt bedrijven en merken met elkaar en deelt de uitkomsten hiervan in een ranking waar consumenten via de app of de website gebruik van kunnen maken.

Eén van de componenten van de landelijke campagne is het Natural Beauty Case Event. Om de uitkomsten van de campagne onder de aandacht te brengen van consumenten en het gebruik van duurzame cosmetica te stimuleren, worden in vijf verschillende steden ‘Natural Beauty Case Events’ georganiseerd. Utrecht is één van deze vijf steden.


Het project “Natural Beauty Cases” ontving in 2016 een bijdrage vanuit de Utrecht4GlobalGoals Hier & Daar subsidieregeling.

Over StoereVrouwen

StoereVrouwen is een landelijke community van 1800 bewuste shoppers, die samen een ’koopleger’ van bewuste consumenten vormen. Met positieve en opvallende missies stimuleren zij anderen om óók na te denken over wat je koopt. De community is regionaal georganiseerd. De acties en activiteiten van StoereVrouwen Utrecht spelen zich af en/of richten zich op de stad Utrecht.

StoereVrouwen is sinds 2011 actief in Utrecht en de missies van StoereVrouwen leven enorm in de stad: van Fair Fashion workshops en lezingen geven tot Bio Borrels organiseren en met een team van enthousiaste vrijwilligers meedoen aan landelijke campagnes. De verfrissende en sprankelende aanpak wérkt en de acties dragen bij aan de missie; Change the world shopping! Met haar projecten wil StoereVrouwen andere jonge vrouwen in de stad inspireren en verbinden en verantwoord koopgedrag stimuleren.

Website: http://stoerevrouwen.nl/

Deel dit initiatief

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Picture of Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals