Home » The Green House

The Green House

Over dit initiatief

Het stationsgebied van Utrecht is volop in ontwikkeling. Op de plek naast Rijkskantoor de Knoop wilde de gemeente Utrecht een tijdelijk horecapaviljoen neerzetten om de buurt wat meer levendig te maken. Dit is The Green House geworden!

The Green House is een circulair en duurzaam paviljoen met horeca- en vergaderfuncties. Het paviljoen is volledig demontabel zodat het over 15 jaar elders weer kan worden opgebouwd. Verder is zo veel mogelijk gebruik gemaakt van hergebruikte materialen. Een ander belangrijk kenmerk van het paviljoen is dat zo veel mogelijk producten geleased worden of geleverd worden naar gebruik (Pay-for-Use) en daarmee in bezit blijven van de leverancier, met een volledig circulair businessmodel als resultaat.

De uitgangspunten van The Green House:
– Alle ingrediënten vertellen een verhaal en zetten aan tot delen
– Er wordt gewerkt vanuit de principes re-duce, re-use, re-cycle & re-connect
– De lat ligt hoog: 100% smaak, creativiteit & fun
– Transparantie: wat we doen en hoe we het doen mag én moet letterlijk gezien worden
– Makers van herinneringen, want de output van de één is energie voor de ander

De sfeer is informeel en wordt gekenmerkt door transparantie. De open keuken is een zichtbaar circulair statement. Hier wordt afval, energie en watergebruik zoveel mogelijk teruggedrongen. De ambitie is de realisatie van een ‘stekkerloze keuken’, dus zo min mogelijk gebruik van stroom. Eten wordt bereid volgens de filosofie van Dutch Cuisine. Altijd in het seizoen, geen kunstmatige toevoegingen, minder vlees, zo min mogelijk afval & verspilling en waar mogelijk dichtbij. Gasten kunnen naast smaakvoorkeur en prijs ook kiezen aan de hand van circulaire criteria (CO2, vitaliteit en lokaliteit), die bij elk gerecht vermeld staan. Het team van The Green House is veelkleurig want een belangrijk deel van het team is permanent gereserveerd voor de inzet van medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit gebeurt in samenwerking met The Colour Kitchen.

Over The Green House

Met The Green House wil Albron circulariteit mainstream maken. Geen niche of alternatieve sfeer maar ook geen overdreven luxe. Toegankelijkheid staat voorop. Voor het bedrijfsleven fungeert The Green House als clubhuis, terwijl het voor inwoners van Utrecht, buurtbewoners en passanten een fantastische plek is om elkaar te ontmoeten. The Green House is ook een podium voor de voorlopers van het circulaire denken die een publiek zoeken waarmee ze hun ideeën kunnen delen of waar ideeën tot leven komen. The Green House is een broedplaats voor circulariteit. Een theater van verbinding dat dagelijks bruist van activiteit en ‘the place to be is.’  Eten, drinken en gastvrijheid leveren steeds weer de ultieme ontsteking om mensen bewust te maken en in beweging te krijgen!

Deel dit initiatief

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals