Home » Tuinderij de Volle Grond

Tuinderij de Volle Grond

Over dit initiatief

Een oogstaandeel/groenteabonnement van Tuinderij De Volle Grond houdt in dat je van mei tot en met december wekelijks een tas vol verse groenten van het seizoen kunt afhalen op een van onze afhaalpunten. Als je bij ons een groenteabonnement neemt, betaal je voor een oogstaandeel en verbind je je daarmee aan de tuin. Dit betekent dat je oogstrisico draagt en dat de hoeveelheid groente in je tas door het seizoen heen kan wisselen. Wij spannen ons in om een zo goed mogelijke oogst te realiseren, maar over weersinvloeden hebben wij (gelukkig) niets te zeggen. In deze Pergola constructie ben je dus eigenlijk aandeelhouder en mag je meebeslissen over de prijs en het teeltplan. Elk jaar is er een pergola vergadering waarin we deze en andere zaken met elkaar bespreken. Je bent altijd welkom om op de tuin te komen kijken hoe je groenten erbij staan, of gewoon om te genieten van de prachtige plek; het is ook jouw tuin! Elke week ontvang je een nieuwsbrief met de inhoud van de tas en de laatste nieuwtjes over de tuin. Wij bieden ontwikkelingsgerichte en arbeidsmatige werk-leertrajecten en dagbesteding voor mensen met een (intensieve) zorgvraag. Ons uitgangspunt is zinvol werk dat betekenis heeft voor de werknemer en past bij zijn of haar interesses en vaardigheden. Wij werken bewust met kleine groepen om de persoonlijke begeleiding te optimaliseren in een rustige, contextrijke omgeving.

Over Tuinderij de Volle Grond

Mieke Baldé (1970), getrouwd en moeder van een dochter en een zoon: “Van 1998 tot 2000 heb ik de parttime opleiding biologisch-dynamische landbouw gevolgd en op diverse bedrijven stage gelopen en gewerkt, onder andere als werkbegeleider op een zorgboerderij. Sinds 2010 mag ik de prachtige moestuin van Nieuw Amelisweerd beheren, wat ik met veel liefde en plezier doe. 
Het verbouwen van voedsel vind ik een van de mooiste en belangrijkste dingen die er zijn. Het is bijzonder inspirerend om te zien hoe er elke keer weer een prachtig eetbaar gewas tevoorschijn komt uit dat piepkleine zaadje dat je in de grond gestopt hebt. Groente telen in samenwerking met de natuur inspireert mij en geeft me zeer veel voldoening”.

GertJan Ankersmit (1960) is verantwoordelijk voor de zorg. “Na mijn opleidingen economie en marketing heb ik 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt. Mijn tweede werkleven werkte ik in de zorg. Na de Master opleiding Orthopedagogiek en 8 jaar werken in de jeugdhulpverlening ben ik voor mezelf begonnen als coach en trainer. Waarom ik dit werk doe? Ik vind dat elk mens recht heeft op een eigen plek in deze maatschappij. Soms gaat dat niet vanzelf, daar wil ik in ondersteunen”.

Deel dit initiatief

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals