Home » WNF-rangers Simeon en Stella

WNF-rangers Simeon en Stella

WNF-rangers Simeon en Stella

Over dit initiatief

Zapp Your Planet: Haai-Alarm! heeft het fantastische bedrag van 621.780 euro opgeleverd. De afgelopen maanden kwamen duizenden enthousiaste jonge actievoerders in actie om geld in te zamelen voor het reddingsplan voor de haai van het Wereld Natuur Fonds. Twee daarvan zijn Simeon (10) en Stella (10) uit Utrecht. In het hele land zamelden kinderen geld in bij familie en buren, in winkels, op school, organiseerden ze evenementen of maakten liedjes over haaien die ze tijdens Koningsdag speelden.

“Geweldig!”, riep Freek Vonk toen het eindbedrag verscheen. “Ik ben supertrots op alle actievoerders. Betere bescherming voor haaien is keihard nodig. Ik heb met eigen ogen gezien dat haaien op veel te grote schaal worden gevangen voor haaienvinnensoep en hun vlees. Ze zwemmen al vierhonderd miljoen jaar in de oceanen, maar als we niets doen zijn ze straks verdwenen.”

Ook haaienexpert bij WNF, Carol Phua, is opgetogen. “Met dit bedrag krijgt het reddingsplan voor de haai een vliegende start. We kunnen nu patrouilleboten aanschaffen voor oceaanbeschermers die beschermde zeegebieden voor haaien bewaken. Maar dat is niet alles. In Azië gaan we grote campagnes opzetten om de vraag naar haaienvlees te verminderen. En we kunnen verder met ons kweekprogramma om populaties haaien in onze eigen Noordzeehaaien te helpen herstellen.”

Het ingezamelde geld van Zapp Your Planet gaat volledig naar het reddingsplan voor de haai. NPO Zapp-presentatrice Rachel Rosier reist binnenkort met de actievoerders Simeon (10) en Stella (10) uit Utrecht naar het eiland Fiji in de Stille Oceaan om te zien wat het Wereld Natuur Fonds doet met het ingezamelde bedrag.

Over WNF-rangers Simeon en Stella

Twee Utrechtse kinderen; Simeon en Stella (beide 10 jaar en WNF-rangers), hebben in Utrecht actie gevoerd voor het Wereld Natuur Fonds en de hoofdprijs gewonnen!

Deel dit initiatief

Facebook
Twitter
LinkedIn

Over de initiatiefnemer

Picture of Utrecht 4 Global Goals

Utrecht 4 Global Goals