Ambassadeurs

Om op wereldwijd niveau de Duurzame Ontwikkelingsdoelen te behalen, moet er op lokaal niveau gehandeld worden. Daarom kan iedereen die zich hard maakt voor Utrecht een SDG Ambassadeur worden. Benieuwd wat een Ambassadeur doet, wie er allemaal Ambassadeur is en hoe je zelf Ambassadeur kan worden? Lees dan hieronder verder. 

Wat is een Ambassadeur van de Global Goals?

Een Utrechtse SDG Ambassadeur is iemand die de 17 Duurzame ontwikkelingsdoelen onderschrijft en zich actief inzet voor een gezonder, gezelliger, gelijkwaardiger, groener en gelukkiger Utrecht. Dit doen zij door een steentje bij te dragen in de lokale omgeving door bijvoorbeeld acties te organiseren, hun omgeving te inspireren en aansporen tot lokale samenwerkingen. Door initiatief te tonen brengen zij Utrecht dichterbij de doelen van 2030. 

Waarom Ambassadeurs belangrijk zijn

Een goed voorbeeld doet volgen. In ons stadsie hebben we veel mensen wonen die een inspiratie zijn voor anderen. Door hen handvatten aan te reiken – in de vorm van een netwerk, evenementen en informatie – kunnen zij de boodschap van de SDG’s nog beter laten verspreiden door heel Utrecht. Ambassadeurs dragen de verantwoordelijkheid voor een beter Utrecht en daarmee een betere wereld, dat is dus niet niks! 

Hoe word je Ambassadeur?

Ben je geïnteresseerd om Ambassadeur te worden? Je kan contact met ons opnemen door te mailen naar info@utrecht4globalgoals.nl. Liever in het echt een formulier ondertekenen? Op al onze evenementen zorgen wij voor een inschrijfformulier, dus haak ons even aan om jezelf ook Ambassadeur te maken. 

Wie zijn er allemaal al Ambassadeur?

Benieuwd wie er al allemaal Ambassadeur zijn? Je kan hieronder een lijst vinden met mensen die zich als Ambassadeur mogen kronen en hier trots voor uitkomen. Mist er iets of valt je iets op? Neem dan graag contact met ons op.