Over ons

Aangenaam, wij zijn:

Utrecht 4GlobalGoals

Utrecht4GlobalGoals is een zelfstandige stichting. De projectleiders koppelen partijen die zich in de stad bezighouden met de SDG’s bij elkaar, organiseren inspirerende projecten en zorgen voor kennismaking met de doelen op elk niveau. Of je nu begint bij 0 of al een master in sustainability hebt, wij helpen je verder. Het bestuur van de stichting bepaalt de koers en houdt toezicht. De programmaraad geeft gevraagd en ongevraagd advies op richting, inhoud en uitvoering. Zij zetten hun kennis en netwerk in om Utrecht4GlobalGoals vleugels te geven.

Ons Team

Gwen Jansen

Voorzitter

Jennie Westendorp

Secretaris

Kees Kaffka

Penningmeester

Doron Verstraelen

Projectleiding

Nynke Groenendijk

PR & Communicatie

Leon Assem

Vrijwilliger

Vacature

Secretaris

Word jij onze nieuwe secretaris? Heb jij affiniteit met de Global Goals, en wil je meewerken aan het realiseren van deze doelen in Utrecht? Kan je makkelijk schrijven en ben jij communicatief en verbindend? Dan is deze functie misschien wel wat voor jou! Als secretaris ben je bestuurslid van de stichting. Het bestuur vergadert ongeveer 1 keer in de 6 weken en stuurt zo de stichting aan. 

Download de volledige functieomschrijving hieronder! 

Stuur je CV en motivatie door naar info@utrecht4globalgoals.nl, dan nemen wij contact met je op. 

Utrecht4GlobalGoals_24-09-2021-136

Vacature

Algemeen bestuurslid

Bouw met ons mee. Wij zoeken twee bestuursleden die met ons Utrecht nog gezonder, groener, socialer en inclusiever willen maken. De stichting Utrecht4GlobalGoals is in transitie. De nadruk lag in de afgelopen jaren op bekendmaking en bewustwording creëren rondom de Sustainable Development Goals (SDGs). Nu willen we de vervolgstap zetten. Mensen, ideeën, partners bij elkaar brengen zodat we elkaars acties versterken, van elkaar leren en kunnen versnellen om de SDGs te behalen. Qua profiel zoeken wij personen die denken in mogelijkheden, sterke netwerken hebben in Utrecht, bouwers, strategisch én hands-on zijn. Dromen, denken en doen. Interesse? Stuur een email naar info@utrecht4globalgoals.nl. We gaan we graag me je in gesprek.

Vacature

Open sollicitatie

We zijn ook altijd op zoek naar gedreven leuke personen die zich samen met ons willen inzetten voor een gave, gezonde, groene, leefbare stad Utrecht voor iedereen! Dus wacht niet langer en laat ons weten wie je bent, wat je meebrengt en vooral wat je graag zou willen doen om nog meer Utrechters kennis te laten maken met de Global Goals én om hen ook echt in actie te laten komen! Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om nader kennis te maken.

Veelgestelde vragen

Samen met partners in de stad, onze hoekstenen, bouwen we aan een brede beweging om de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties, ook wel de Global Goals, in 2030 te behalen en in actie te komen. We werken hiervoor als verbinder en platform met bewonersverenigingen, gemeente Utrecht, scholen, vrijwilligers, universiteit, hogeschool, MBO’s, culturele instellingen, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Ons credo is met elkaar en voor elkaar. 

Nee, wij werken zelfstandig. We worden gesteund en geadviseerd vanuit Internationale Zaken bij de Gemeente.

Als je een evenement organiseert waarbij de internationale relatie tussen Utrecht en de Global Goals wordt ondersteund en bekendheid van de Global Goals onder Utrechters wordt vergroot kun je een subsidieaanvraag doen bij de subsidieregeling Hier&Daar. Meer informatie vindt je hier.

De criteria waar een aanvraag aan moet voldoen staan hier. De subsidie heet niet voor niets Hier&Daar. Leg dus goed uit hoe je de link legt tussen bijdragen aan de Global Goals hier in Utrecht én daar.

Wij kunnen je helaas niet helpen aan vrijwilligers. Neem contact op met de  vrijwilligerscentrale Utrecht. Daar kan je een vacaturetekst plaatsen op de vacaturebank. Of benader de stichting KEES.

 

 
 

JA! Er zijn meerdere organisaties actief op het gebied van de global goals. Voor een volledig overzicht kun je het best naar de website SDG Nederland gaan. 

Statutaire gegevens

Onze invulling van de 'Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)'

  1. Wij zien erop toe dat elk van de bestuursleden heeft kennisgenomen van de WBTR;
  2. Wij hebben een collegiaal bestuursmodel en hebben geen ‘begrenzing meervoudig stemrecht’ nodig;
  3. We hebben een bestuurders-aansprakelijkheidverzekering met voldoende dekking;
  4. Wij handelen volgens een aantal afspraken waarmee wij voorkomen dat er financiële
    fouten worden gemaakt. Deze zijn schriftelijk vastgelegd;
  5. We hebben een aantal werkafspraken gemaakt waarmee wij kritisch blijven ten aanzien van onze bestuurlijke verantwoordelijkheid, met name over tegenstrijdige belangen. Deze zijn schriftelijk vastgelegd.