De 'SDG Action Days' op 24 & 25 september 2021!

 

Dit jaar organiseren wij op 24 en 25 september in Utrecht een bijzonder evenement, namelijk een tweedaagse SDG Action Day! Deze dagen staan volledig in het teken van de Sustainable Development Goals/ Global Goals, en wordt er aandacht gevraagd hoe we gezamenlijk extra stappen kunnen zetten om de Goals te realiseren. 

 

Met het thema ‘Creating an SDG Movement Together’ ligt de focus dit jaar óók op lokale acties die bijdragen aan een meer duurzame en inclusieve samenleving. Utrecht wordt dus omgetoverd tot een Global Goals hotspot, waar zowel kleine als grote initiatieven die bijdragen aan de Goals zichtbaar worden!

 

Het programma

24 september

9:00 

10:30

 

11:00-13:00

 

 

14:30

 

 

Namiddag

De kick-off van de Action Days zal om 9 uur ‘s ochtends plaatsvinden bij het Oude Stadshuis, waar de SDG vlag wordt gehesen door een raadsambassadeur van Gemeente Utrecht! Daarna organiseert SDG Nederland om 10:30 een online event vol workshops en inspiratie voor beleidsmakers en strategen. Meld je hier aan!

Ook onze partners zetten zich in tijdens de SDG Action Days! The Green House en BureauWElle nodigen relaties graag uit om het spel ‘The Green Escape‘ bij hen te komen spelen op vrijdag 24 of zaterdag 25 september van 11.00 – 13.00 inclusief lunch naderhand (Croeselaan 16, Utrecht). Meld je uiterlijk 17 september aan via info@thegreenhouserestaurant.nl. Alvast een voorproefje: hoe kunnen we van de wereld een betere plek maken? Bekijk hier de prachtige trailer van The Green Escape!

Om 14:30 zullen we voor het hoofdkantoor van Rabobank Nederland, op de Croeselaan, de onthulling hebben van het enige echte Global Goals zitbankje! Gemaakt uit afgedankte stenen uit de Utrechtse binnenstad door Theo Pouw Groep, met planken uit voormalige damwanden van de Utrechtse grachten. Grote dank aan firma Tebi voor de stenen en opdruk van De Terugwinning uit Woerden. Mooier kan een bankje niet zijn!

Op 24 september richten we ons op partnerschappen. Voor onze ‘koplopers’ in Utrecht op het gebied van de Global Goals wordt een exclusieve “Action&Celebration” meeting gehouden. We gaan interactief met elkaar aan de slag en helpen elkaar verder om samen impact te maken. Daarnaast vieren we dat we met elkaar een Global Goals stad aan het maken zijn! Als feestelijke afsluiter vinden op deze avond ook de ‘U-Award’ uitreikingen plaats. Deze awards zullen uitgereikt worden aan bijzondere initiatieven en personen die zich het afgelopen jaar hard hebben gemaakt voor de Global Goals.


25 september

Hele dag

 

 

 

 

 

11:00-16:00

11:00-13:00

Fiets en wandel mee door een duurzaam Utrecht!

Op de 25ste kan je meedoen aan een fiets- en wandelroute langs sociale ondernemers in de stad, opgezet door de Social Impact Factory.

Ontdek sociaal ondernemerschap in Utrecht met de Impact Route kaarten. De Fietsroute en de Wandelroute door Utrecht bieden je een unieke manier om kennis te maken met sociaal ondernemers in de stad. Vanuit de verschillende locaties werken Utrechtse ondernemers aan de wereld van morgen. Het realiseren van mooie producten en geld verdienen gaat hier hand in hand met werken aan de Global Goals. 

Laat je inspireren door de verhalen en ervaringen van sociaal ondernemers en ontdek dat het anders kan. Je vindt de Impact Route op de website van de Social Impact Factory. Het realiseren van de werelddoelen begint bij hen. En bij jou!

Ook op de meest centrale plek in ons land, namelijk het hartje van ons prachtige Utrecht Centraal, laten we treinreizigers op ludieke manier kennismaken met de SDGs. Iedereen is tussen 11:00 en 16:00 welkom de Utrecht4GlobalGoals eventspace om zich te laten inspireren!  

Of neem deel aan The Green Escape! Voor meer informatie, zie hierboven.


Wat gebeurt er al in Utrecht?

In Utrecht gebeurt er al ongelofelijk veel op het gebied van de Global Goals om van onze stad een mooie, groene en gezonde leefplek te maken! Een aantal van deze Utrechtse ‘hoekstenen’ hebben wij mogen spreken over hun bijdrage aan de Global Goals. 

Bekijk de videoportretjes van deze hoekstenen op ons YouTube kanaal!

Meld je hier aan voor de SDG Action Days!

Voor het programma van 25 september zijn wij op zoek naar Utrechtse Global Goals
initiatieven die zich zichtbaar willen maken. Organiseer bijvoorbeeld een workshop of
rondleiding en laat zien hoe het initiatief bijdraagt aan de doelen!