SDG: 12. Verantwoorde consumptie en productie

Tuinderij de Volle Grond

Een oogstaandeel/groenteabonnement van Tuinderij De Volle Grond houdt in dat je van mei tot en met december wekelijks een tas vol verse groenten van het seizoen kunt afhalen op een van onze afhaalpunt...

Koekfabriek

Iedereen vindt het prettig ergens bij te horen. Onderdeel te zijn van iets. Gezien te worden. Maar er zijn genoeg mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. De Koekfabriek is opgericht om juist deze...

Thuisafgehaald

Eten verbindt, dat is het idee achter Thuisafgehaald. Met Thuisafgehaald hopen we buurtgenoten met elkaar in contact te brengen. Daarnaast willen we voedselverspilling tegengaan, want er wordt in Nede...

i-did

Werken is leuk! We helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hun kracht te ontdekken, te ervaren hoe leuk het is om collega’s te hebben en een onderdeel te zijn van een team en hoe heerl...

Restaurant Broei

Het laid-back restaurant BROEI aan de Oosterkade is geheel vegetarisch en werkt met lokale en verse producten! Je kan hier komen ontbijten, lunchen en dineren, maar je bent ook altijd welkom voor een ...

Voedseltuin Overvecht

De oprichters van de Voedseltuin geloven in een wijk waarin het fijn is om elkaar te ontmoeten, te werken en te delen in wat de natuur ons geeft. Met respect voor elkaar en met plezier in het sam...

Copernicus Institute of Sustainable Development

Het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht richt haar onderzoek op acht onderstaande doelen:SDG 3: Good health and well-beingSDG 6: Clean water and sanitationSDG 7: Affordable and clean ener...

Hof van Cartesius

Het Hof van Cartesius biedt groene werkplekken midden in Utrecht en is een proeftuin voor circulair bouwen en ondernemen. Je kunt hier je eigen werkplek afbouwen.

Fungi Factory

In 2030 leven er meer dan 8 miljard mensen op onze aarde. Daarvan woont ruim 65% in steden op nog geen 3% van het oppervlakte van de hele wereld.