Fairtrade Gemeente Utrecht

Utrecht is sinds 2010 een Fairtrade Gemeente. Deze eervolle titel geeft aan dat niet alleen de gemeente, maar ook winkels, horeca, bedrijven en inwoners in Utrecht veel aandacht schenken aan fairtrade.

Fairtrade Gemeente Utrecht laat inwoners en ondernemers kennis maken met fairtrade producten. Dit gebeurt bijvoorbeeld via het Fair Fashion Festival en de fair food campagne Flairtje.

Wil je weten in welke winkels en restaurants je fairtrade producten kan kopen? De Eerlijk Winkelen route van Utrecht vind je in de side bar! Hierop staan 24 winkels en restaurants waar je fairtrade, biologisch en tweedehands producten vindt. De route is ook verkrijgbaar in de winkels en restaurants zelf, en bij het VVV kantoor Utrecht.

Neem ook eens een kijkje bij de Waar te koop of download de gratis Eerlijk Winkelen app.

Wil je weten welke bedrijven en organisaties fairtrade op de werkvloer en in de catering gebruiken? Kijk in onze database bij bedrijven en organisaties.

De Fairtrade Gemeente campagne vind je in meer dan 24 landen. Er zijn wereldwijd al bijna 2.300 Fairtrade Towns! De campagne streeft naar het vergroten van de vraag naar en het aanbod van fairtrade producten. Om te zorgen voor meer werkgelegenheid en betere leef- en werkomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden moeten er namelijk meer fairtrade producten verkocht worden.

Vanaf eind 2016 vormt Fairtrade Utrecht een onderdeel van de gezamenlijke stichting Utrecht4GlobalGoals!

SHARE: