Lespakket Global Goals in je spijkerbroek

Een informatief en inspirerend lesprogramma over de Global Goals aan de hand van de levenscyclus van een spijkerbroek. Spijkerbroeken dragen we allemaal. Maar weet je wel hoe die gemaakt worden, waar en door wie? En dat dit veel beter en duurzamer kan?

Deze gastles gaat over de Global Goals, 17 wereldwijde doelen afgesproken met alle landen van de Verenigde Naties. Zoals minder armoede, minder ongelijkheid, minder milieuvervuiling en onderwijs voor iedereen.

Omdat 17 Global Goals toch wel flinke kost zijn, zijn ze opgehangen aan de levenscyclus van de spijkerbroek. Spijkerbroeken zijn namelijk minder duurzaam dan je denkt. Van kinderarbeid in de katoenteelt, lage lonen in productie tot al dat textielafval, veel kan en moet beter!

Na een korte introductie van de Global Goals aan de hand van de levenscyclus van de spijkerbroek gaan de kinderen zelf aan de slag met korte opdrachten. In groepjes gaat iedereen met een eigen Global Goal aan de slag. Ze denken na over oplossingen en presenteren kort hun eigen creatieve ideeën voor een betere en duurzame toekomst!


Doel
De leerlingen maken kennis met de Global Goals en worden zich bewust van (on)eerlijke handel en de herkomst van kleding. Ze verbreden hun perspectief (als consument) op de wereld en leren essentiële waarden als verantwoordelijkheid en respect. Ze ontdekken dat ze deel uitmaken van de wereld als systeem en dat ze hier invloed op kunnen uitoefenen.

Global Goals in je spijkerbroek sluit aan bij de kerndoelen van het basisonderwijs. Dit programma is ontwikkeld door Stichting Technotrend, in samenwerking met Utrecht4GlobalGoals, Gemeente Utrecht en Utrecht Natuurlijk.

Meer weten?

mail: info@utrecht4globalgoals.nl

of:

www.stichtingtechnotrend.nl

SHARE: