Mensenrechten coalitie

Mensenrechten en de Global Goals zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is dan ook logisch dat de Utrechtse Mensenrechtencoalitie en U4GG nauw samenwerken. Hieronder meer informatie over wat de mensenrechtencoalitie precies doet.

Verbinden

De site HumanRightsUtrecht.nl is een middel om Utrechtse organisaties die zich inzetten voor mensenrechten, met elkaar te verbinden. Op deze website kunnen zij elkaar vinden en met elkaar in contact komen. Samen kom je immers verder! Achter de Mensenrechtencoalitie zitten vertegenwoordigers van verschillende mensenrechtenorganisaties die jouw organisatie kunnen versterken bij het organiseren van activiteiten, bij het verspreiden van je boodschap en bovendien graag met je meedenken!

Mensenrechtencafé

Vier keer per jaar organiseert de Mensenrechtencoalitie samen met een of meerdere partners uit het netwerk een Mensenrechten café. De plek voor ontmoetingen en informatie op het gebied van de mensenrechten, lokaal en internationaal. Diverse onderwerpen komen aan bod, van ‘hatespeech’ tot vrouwen en kinderen achter de tralies. Elk jaar op 10 december, op de Internationale Dag van de Mensenrechten, vindt er een Mensenrechtencafe XL plaats. Wil je op de hoogte blijven? Check de website of meld je aan via info@humanrightsutrecht.nl, je ontvangt dan uitnodigingen.

Utrecht Shelter City

De Mensenrechtencoalitie coördineert in Utrecht het Shelter City Programma: een landelijk initiatief van Justice and Peace Nederland om mensenrechtenverdedigers te beschermen. Mensenrechtenverdedigers komen op voor hun eigen rechten en die van anderen. Dat is vaak een moeizame en risicovolle strijd: in veel landen worden ze monddood gemaakt, bedreigd, gearresteerd en soms verdwijnen zij of worden ze gemarteld. Wanneer mensenrechtenverdedigers vanwege hun werk worden bedreigd, komen zij in aanmerking voor een verblijf van drie maanden in één van de Nederlandse Shelter Cities: Amsterdam, Den Haag, Groningen, Maastricht, Middelburg, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. Hier zetten ze hun werk in veiligheid voort en komen ze op adem. Utrecht ontvangt jaarlijks drie gasten in het kader van het Shelter City programma.

SHARE: