Sharing Arts Society

Sharing Arts Society (SAS) richt zich op grootschalige artistieke projecten waarin kunstenaars en niet-kunstenaars uit allerlei windstreken, leeftijden en maatschappelijke gremia samenwerken op voet van gelijkheid.

Vanuit het overkoepelende thema 'delen' (sharing) herkent SAS zich geheel en al in de Global Goals. SAS initieerde de afgelopen jaren onder andere de Sint Maarten Parades en La Caravane d'Utrecht in het kader van de Tourstart in 2015. We werken daarin samen met veel verschillende organisaties in de stad (zorginstelling, begrafenisonderneming, studentenverenigingen, sportvereniging, asielzoekerscentra, Emmaus, daklozenopvang, kinderopvang, kinderkunstacademie, wijkrestaurant, scouting, fanfares en orkesten, etcetera).

In 2016 en 2017 legt SAS aan artistieke verbinding met de Global Goals in drie projecten:

Het Vuur van Sint Maarten, 3 november 2017, Leidsche Rijn

Op deze Feestavond kun je rond een Sint Maartensvuur genieten van eten en muziek, maar vooral van lichtsculpturen en optredens voor en door deelnemers aan de Sint Maarten Parade van de volgende dag.

La Caravane de Saint Martin, 4 november 2017, binnenstad Utrecht
De Global Goals sluiten naadloos aan bij het 'geven en delen thema' van Sint Maarten. Concreet betekent dat: lichtsculpturen (gemaakt door kunstenaars samen met bewoners van Utrecht) en een serie performances van 17 'Sint Maarten Clowns' rond de 17 Global Goals.

SHARE: