Vacature: Penningmeester (Bestuur U4GG)

Omschrijving Utrecht4GlobalGoals
Utrecht4GlobalGoals is een ondernemende stichting die inwoners, bedrijven en andere partijen samenbrengt om bij te dragen aan de Global Goals. Dit doen we door evenementen te organiseren, handelingsperspectief te schetsen en samenwerkingen met impact op te zetten.


Enkele voorbeelden die door Utrecht4GlobalGoals zijn geïnitieerd in de afgelopen jaar zijn:
https://www.climateplanet.org/
https://youngandfair.nl/fairfashionfestival/introductiepagina-utrecht/


Omschrijving functie van Penningmester
Als penningmeester ben je één van de drie bestuursleden. Je bent maatschappelijk betrokken en ziet het als een uitdaging om inwoners en bedrijven in Utrecht te stimuleren om een bijdrage te leveren aan de realisatie van de Global Goals van de Verenigde Naties. Daarvoor heb je een sociaal ondernemende instelling. Samen geef je richting aan de koers van Utrecht4GlobalGoals. Als bestuur initieer je nieuwe projecten om bij te dragen aan bekendheid van de Global Goals in de stad én aan concrete impact. Ook evalueren we de gedane projecten, evenementen en samenwerkingen die we aangaan om te zien of ze opleveren wat we ervan gehoopt hebben. Hiervoor voeren we ontwikkelgerichte gesprekken met onze projectleiders die scherpte aanbrengen in wat wij doen en ertoe leiden dat we onze middelen zo effectief mogelijk inzetten. Ook controleert het bestuur de projectleiders. In goed overleg vervullen alle bestuursleden ook een rol in het onderhouden van externe contacten en contacten met de programmaraad, die input levert bij de jaarplannen.
het bestuur vergadert ongeveer één keer per 6 weken.

Als penningmeester werk je aan het opstellen van de jaarlijkse begroting en de winst- en verliesrekening van de stichting. Daarnaast stem je af met externe partijen die een rol spelen in de financiële zaken zoals de belastingdienst en de gemeente. Je voert betalingen uit en controleert betalingen van anderen. Met betalingen ben je wekelijks bezig, waarbij de benodigde tijd afhankelijk van de projecten wisselt van een half uurtje tot soms wel enkele uren. Samen met de projectleiders zorg je dat de projecten volgens begroting worden uitgevoerd en dat hierover verantwoording kan worden afgelegd aan het bestuur en externe belanghouders.

Functie-eisen:
- affiniteit met duurzaam ondernemen en de global goals
- basiskennis van boekhouden
- vaardig met excel
- nauwkeurig werken

Wat levert het je op?
Als bestuurslid bouw je een netwerk op in de Utrechtse wereld van de duurzame initiatieven. Daarnaast kan je je kennis en ervaring op financieel gebied verder uitbouwen. Ook maak je deel uit van een gemotiveerd team dat praktisch invulling wil geven aan een leukere en mooiere wereld, zonder wollig en vaag te worden.

SHARE: